Šta ćete prvo poželeti kada se u novogodišnjoj noći kazaljke sklope i otkuca ponoć? Da li ste u ovoj godini stalno gubili trku sa vremenom? Sadašnji trenutak je ono najdragocenije što imamo, zato ga treba iskoristiti onako kako naše srce diktira!

Period praznika nas uči da je vreme da usporimo i osvestimo da je sreća SADA i OVDE. Baš u ovom trenutku možete reći nekome da ga volite, zagrliti dragu osobu, pomoći komšiji, popiti šoljicu kafe sa porodicom. Hajde da imamo vremena za stvari koje greju dušu i čine da budemo ono što jesmo - srećni ljudi satkani od emocija.

grand kafa praznici005.jpg
Shutterstock 

Okupite članove porodice, organizujte zajedničko ukrašavanje doma za praznike. Skuvajte kafu, pustite prazničnu muziku, uživajte u svakom ukrasu koji stavite na jelku, smejte se i radujte novom periodu života koji je pred vama. Trudite se da zajedno stvarate uspomene koje ćete pamtiti celi život. Zbog ovih trenutaka ulazak u novu godinu postaje lak, radostan, nežan.

Pronađite vreme da posetite starije članove porodice, iznenadite ih poklonom i pokažite da postoji neko kome je stalo do njihovog osmeha. Hajde da imamo vremena da biramo praznične poklone sa puno ljubavi, a da nam to ne bude samo obaveza, već trud koji će drugima doneti radost i dobru energiju.

grand kafa praznici003.jpg
Shutterstock 

Period pred praznike je sjajan za promenu navika, a najlepše je početi od jutarnje rutine. Kada se probudite, pokušajte da ne pojurite odmah za obavezama i ambicijama - usporite, osvestite da je jutro koje imate dragoceno, takvo jutro se više neće ponavljati. Skuvajte vašu omiljenu Grand kafu, sedite pored novogodišnje jelke, pustite prazničnu muziku i pepustite savršenom trenutku za sebe. Neka vas "opije" čaroban miris kafe, a zatim polako uživajte senzualno aromatičnom ukusu dok posmatrate snežne pahulje. Vreme je da budete mirni i spokojni.

DSC08341 (1).jpg
Shutterstock 

Kada završite jutarnje uživanje u svojoj savršenoj šoljici kafe, odlučite da je vreme za zabavu koja će obogatiti vašu svakodnevicu. Ne dozvolite da se praznična euforija pretvori u stres, već se prepustite i dopustite da vas ta atmosfera vodi. Probudite dete u sebi, izađite sa decom, partnerom i prijateljima na sneg i uživajte u zabavi. Uživajte u ovim trenucima koji su jako dragoceni i za vas i za vaše bližnje.

Nakon igranja na snegu vreme je za toplinu porodičnog doma, a ono što dom tokom praznika čini čarobnim, osim novogodišnje dekoracije, svakako je raskošna trpeza za kojom se okuplja cela porodica. To nije sto pun raznih đakonija, već simbol zajedništva, sloge I atmosfere koja odiše ljubavlju. Zato zajedno uživajte u trpezi, druženju, smehu. Hajde da ostavimo telefone, društvene mreže i vesti - hajde da u trenutku praznika vreme posvetimo ljudima bez kojih naš život ne bi bio ovako lep.

grand kafa praznici001.jpg
Shutterstock 

Od jutra zavisi kakvu ćemo energiju imati tokom celog dana, ali ne zaboravite da je važno i kako taj dan završavate. Neka vaša praznične večeri budu ispunjene mirom, pozitivnim vibracijama i trenucima ljubavi. Zimske večeri su savršene za duge razgovore, zagrljaje i zahvalnost. Uz šoljicu kafe prepustite se večernjem ritualu zahvalnosti. Dok uživate u intezivnoj aromi vašeg omiljenog napitka, zatvorite oči i zahvalite se na svim lepim i vrednim stvarima koje imate. Često se fokusiramo na ono što nam nedostaje, ali praznici mogu to promeniti - hajde da iskoristimo vreme tako što ćemo razmišljati o sreći koju već imamo. Budite zahvalni na novom danu, porodici, ljubavi, zdravlju, podršci, na svakom osmehu koji ste dobili i podelili tokom praznika. Zahvalnost će učiniti da godina pred nama bude još bolja.

Odlučite da ćete u 2022. godini imati više vremena za sebe i stvari koje vas čine srećnim. I ne zaboravite na izraku - "Život je previše kratak za lošu kafu, loše dogadjaje i pogrešne ljude, zato od njega ugrabite samo najbolje." 

grand kafa praznici004.jpg
Shutterstock