Može biti teško izdvojiti se iz mase i biti drugačiji, mnogi ljudi ne prihvataju sebe takve kakvi su, već žive šablonski. Ovo su osobe koje znaju kako d aprivuku pažnju, one gospodare svojim životom i potpuno su posebne, što ih čini posebno šarmantnim i privlačnim. Evo kojih 5 kvalitetnih osobina ima samo autentična žena - možda neke prepoznate kod sebe:

1. Fleksibilnost - Autentična žena poseduje sposobnost da bude fleksibilna u određenim okolnostima. Ove samouverene dame znaju kako da se prilagode situaciji, prihvataju promene i koračaju uspešno sa tokom života. Ovo je posebno bitno u komunikaciji, jer autentična žena uvek zna šta, kada i u koje vreme treba da kaže kako bi ostavila savršen utisak. One prihvataju promene, poštuju ih i uče iz njih, bilo da su negativne ili pozitivne.

2. Strast - Žene koje uvek privlače pažnju na svoju ličnost obično su strastveni prema svom poslu, hobiju, intresovanjima. Oni mogu biti toliko strastveni za svoj posao ili svoje hobije da se strast i inspiracija ogledaju čak i u njihovim očima i izrazima lica. Iz takvih žena izbija snažna pozitivna energija. One motivišu, inspirišu i pokreću druge.

3. Harizma - Posebne žene po pravilu imaju neverovatnu harizmu koja im pomaže da privuku pažnju svih oko sebe. One su simpatične, uglavnom nasmejane, imaju zanimljivu gestikulaciju i tajanstven pogled i zanimljive su svakom sagovorniku, čak i kada se ponašaju protivrečno.

4. Sposobnost brzog zaboravljanja lošeg - Autentične žene ne razmišljaju o greškama i lošim stvarima iz prošlosti, one su to ostavile iza sebe. Ipak, raširenih ruku uzimaju lekcije iz davnih dana, odnosno sve što su naučile iz svojih postupaka i vešto to iskustvo koriste. Još jedna kvalitetna osobina ovakve žene jeste sposobnost opraštanja koji čini njenu dušu slobodnom i poletnom.

5. Gledaju svoj život, ne mešaju se u tuđa posla - Ovakve žene možda ponekad izgledaju kao da nemaju razvijenu empatiju, a istina je zapravo da one same nikada neće želeti da se mešaju u tuđa posla sve dok vi od njih to ne zatražite. Uvek će saslušati i podržati ljude kojima je to potrebno, ali zbog toga neće zapostaviti svoj život i želje. Autentična žena gleda hrabro napred stazom svog života, ne skrećući pogled sa puta.

Izvor: Sensa