Tokom zimskih meseci koža na licu zna da bude dehidrirana usled izloženosti jakom vetru, niskim temperaturama, ali i suvom vazduhu u zatvorenim prostorima. Simptomi su neprijatno zatezanje, a često i perutanje. Negujuće kreme nisu dovoljne kako bi koža povratila izgubljenu vlagu.

Stoga bar jednom nedeljno, a poželjno je i dva puta, nanesite na lice hranljivu masku, a jednom nedeljno koristite piling kako biste uklonili izumrle ćelije. Proizvodi ne moraju biti kupovni, možete ih napraviti kod kuće. Donosimo vam 2 u 1 recept za piling i negujuću masku za dehidriranu kožu koja će joj vratiti vlagu, elastičnost i učiniti blistavom.

Sastojci:

-Pola avokada

-2-3 kašičice meda

-1 kašika gustog jogurta ili punomasne pavlake

-2 kašičice mlevenih ovsenih pahuljica

Izdubite sredinu avokada, pa polovinu stavite u posudicu. Dodajte ostale sastojke i sve dobro pomešajte da dobijete kremastu smesu. Ukoliko je previše gusta za nanošenje, sipajte nekoliko kapi vode. Nanesite na lice blago trljajući kako biste ispilingovali kožu, a zatim ostavite da stoji 20 minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom i nanesite kremu ili serum za lice koji obično koristite.

Izvor: Sensa