U istraživanju britanskih sociologa otkrivno je da oko 70% muškaraca tvrdi da je glavni kvalitet na koji obraćaju pažnju kod žena samopouzdanje. Poverenje u sebe, stav i samopoštovanje čini ženu posebno privlačnom, a jedna divna vest je da se povećanje kod mnogih žena povećava sa godinama. U mladosti mnoge žene kod sebe primećuju nesavršenosti u svom izgledu, ponašanju , emocijama - čak i kada ih nema, mnoge žene sa negodovanjem gledaju svoj odraz u ogledalu. Zrela žena prihvata sebe onakvom kakva jeste - baš to je čini magičnom i fntastičnom.

Zrela i atraktivna žena prihvtaa svoje bore oko očiju i usana, podsećaju je na to koliko uspomena imau u životu, koliko puta su se nasmejale ili namrštile - one su njihovo iskustvo. Ona zna da se lepota krije iznutra i da cveta kada negujemo svoje unutrašnje biće. Evo 5 razloga zašto je žena sa godinama sve lepša:

1. Ona neguje svoj sjaj u očima

Zrele žene znaju koliko je važno da neguju svoj duh i da spune soje potrebe. Razviajaju osećaj o stavrima koje ih istinske čine srećnim, svaku ponaosob, i onda se njima posvećuju. Spremne su da upišu novi kurs, same otputuju, ispune sebi stari san, jer znaju koliko život brzo teče. Baš to čini da imaju iskru u očima koja je čini neodoljivom.

2. Ona je snažna

Žene u zrelim godinama imale su razna iskustva i izazove. Često su bile razočarane, padale su i ustajale, grešile i pobeđivale. Svaki izazov ženu je učinio snažnijom, a snaga koju maniestuju čini je neverovatnom, posebnom i odvažnom.

3. Lepota dolazi kada počnemo da volimo sebe.

Ova veština često dolazi sa godinama kod žena koje nisu imale razvijenu ljubav prema sebi. Možda je ovo najvažnije znanje u životu žene. Slušajte sebe, istaknite svoje prednosti i radite na prevazilaženju slabosti. Moć zdrave ljubavi prema sebi je ono što ženu čini srećnom i veličanstvenom.

4. Lepota dolazi kada žena postane mirna

Mirne, uravnotežene žene uvek izgledaju bolje. Unutrašnji mir zrači svetlošću i lepotom - i to leptom kojoj godine ne mogu ništa.

Izvor: Sensa