Saopouzdanje je vrlina koja nam može pomoći da postanemo najbolja verzija sebe, da lakše ostvarimo uspeh na poslovnom i ljubavnom planu, ali i ono što je najvažnije - Da istinski i zdravo zavolimo sebe.

Kada posedujete samopouzdanje zračite neverovatnom energijom koja deluje poput magneta za dobre stvari i okolnosti. U sebi budite varnice i iskre radosti, a u vašim očima se vidi ljubav i poštovanje koje imate prema svom biću.

Svakog jutra možete uraditi jednostavnu tehniku/vežbu za podizanje samopouzdanja i privlačenje dobre energije.

Stanite ujutru ispred ogledala, samo 5 minuta, ali tako da vidite celu svoju figuru. Ovoga puta, umesto da tražite nesavršenosti na svom licu ili telu, počnite sebi da govorite šta je to lepo na vama.

Zagledajte se u svaki deo svom tela i poručite mu da ga volite i prihvatate. Dodirnite deo tela za koji ste želeli da se promeni i zagrejte ga dodirom. Posmatrajte ssvoj odraz i izgovarajte pozitivne afirmacije koje će vam uliti smaopouzdanje.

Na primer:

Ja sam lepa i ispunjena osoba koja zrači dobrom energijom.

Moje telo je simbol zdravlja i lepote.

Prihvatam svaku svoju boru kao trag divnih iskustava iz prošlosti.

Budite opušteni dok gledate sebe i uživajte u pogledu na svoj odraz - recite sebi naglas - Volim te i podržavam te!

Ako redovno praktikujete ovu tehiku, videćete kako vaše unutrašnje stanje počinje da se menja na bolje, a samim tim očekuju vas pozitivne promene i u životu.

Izvor: Sensa