Treću godinu za redom asocijacija za podršku razvoju digitalnog i interaktivnog marketinga IAB Serbia u Beogradu organizuje stručnu konferenciju Digital Day. Ove godine će konferencija biti održana 14. maja 2013. godine u velikoj sali beogradskog Doma omladine.

Celodnevni program će obuhvatiti prezentacije svetskih stručnjaka u oblasti digitalnog oglašavanja, koji će posetiocima iz zemlje i regiona preneti iskustva, trendove i najbolje prakse sa razvijenijih tržišta, koja vrlo jasno ukazuju u kom pravcu se i Srbija kreće kada je u pitanju oglašavanje putem savremenih digitalnih medija.

Nije tajna da digitalni mediji na globalnom nivou preuzimaju dominaciju od tradicionalnih, a tome govori u prilog i podatak da preko 52 odsto stanovništva u Srbiji aktivno koristi internet, dok više od 92 odsto domaćih korisnika interneta uzrasta 16 - 24 koristi društvene mreže kao što su Facebook, Twitter i sl.

IAB Serbia je kao temu ovogodišnje konferencije odabrao Oglašavanje u multi-screen okruženju, kako bi domaćim oglašivačima, medijskim agencijama i predstavnicima online medija predstavili trendove koji nas očekuju u bliskoj budućnosti.