Da li je to situacija u kojoj ste spremni da pređete kilometre samo da biste zagrlili roditelje? Trenutak kada komšinici pomognete da ponese ceger iz prodavnice ili kada saslušate prijatelja nakon napornog dana? Da li je to iskazivanje partneru zahvalnosti za sve što čini za vas, čitanje deci bajki pred spavanje uz tople zagrljaje i duge poljupce u čelo, ili kada deki za rođendan u ponoć ostavite poklon iznenađenja ispred vrata?

Milka izazov šta za vas predstavlja nežnost006.jpg
Shutterstock 

Još u detinjstvu shvatamo koliko nam je nežnost potrebna, razumemo da je ona esencija naše duše i da smo satkani od ljubavi, od glave do pete, od srca do uma. Kada se kao deca tokom igre povredimo, mama je govorila – „Da poljubim da prođe“. Već tada smo razumeli da je nežnost lekovita, da isceljuje dušu i da se svaka nezgodna situacija može pretvoriti u najlepši trenutak ljubavi.

Milka izazov šta za vas predstavlja nežnost003.jpg
Promo 

Dok trčimo za obavezama, jurimo za ambicijama, skloni smo da nežnost odlažemo. Mislimo da imamo sve vreme ovog sveta da pokažemo bliskim ljudima koliko ih volimo i koliko nam znače. Zašto to ne biste uradili danas, baš u ovom trenutku dok ovo čitate. Kada se nežnost poput čarolije useli u svaki sadašnji trenutak našeg života, sve postaje lakše, jednostavnije i toplije.

Milka izazov šta za vas predstavlja nežnost002.jpg
Shutterstock 

Hajde da nežnost prihvatimo kao jedan od najlepših izazova. Zastanite na trenutak, stavite dlan na svoje srce, zažmurite i razmislite – kome danas mogu da ulepšam dan, iskažem ljubav, pokažem da sam tu kada je najpotrebnije. Možda će to biti koleginica koja danas ima važan sastanak, a vi joj kao znak podrške možete ostaviti ohrabrujuću poruku na kancelarijskom stolu. To može biti i vaša majka koja neizmerno pokazuje nežnost koliko god godina imate, danas je možete zameniti u kućim poslovima ili je iznenaditi buketom cveća. Svako živo biće na ovoj planeti žudi za nežnim trenucima, pa svoje obilje nežnosti možete pokazati i kućnom ljubimcu, napuštenim životinjama ili prvim pticama koje doleću sa juga tako što ćete im ostaviti hranu u dvorištu. Za nežnost ne treba razlog, ona se daje bezuslovno, nesebično, a trenutak nežnosti može i biti osmeh koji ćete uputiti prolazniku ili kompliment koji ćete dati komšinici u liftu.

Milka izazov šta za vas predstavlja nežnost005.jpg
Shutterstock 

Najpoznatiji čokoladni brend Milka, u čiji je identitet utkana nežnost, poziva vas da se budete deo divne kampanje „Neka nežnost priča“. Napišite pesmu u kojoj ćete odgovoriti na pitanje šta je za vas nežnost i pošaljite do 10.03. na [email protected]. Kroz umetnost pisanja i kreativnost iskažite nekome svoje iskrene emocije, dočarajte koji je vaš idealan način da izmamite osmeh, pokažite podršku i nežnost, kroz stihove ispričajte priču svog srca i tajnu empatije. Izabraćemo najlepše pesme, a dobitnici će biti objavljeni 21. marta na Svetki dan poezije. Milka je za najlepše radove pripremila slatke nagrade, a najnežnija i najinspirativnija dela biće objavljena u štampanom izdanju magazinu Sensa.

Milka izazov šta za vas predstavlja nežnost004.jpg
Promo