Mercator & Sensa magazin učinili su da vikend iza nas protekne sa puno radosti, lepe energije i harmonije. Niz radionica koje su se održale u Mercator shopping centru, izlagači zdrave i biljne hrane, druženje, zabava i širenje znanja - sve je doprinelo da posetioci odškrinu vrata pozitivnije percepcije života.

Jedinstvo sa prirodom jedan je od bitnih elemenata srećnog i svesnog života, a priroda nam daje izobilje darova koje možemo iskoristiti da bi se osećali i živeli bolje. Posetioci Mercator & Sensa događaja radosti imali su priliku da se upoznaju sa blagodatima proizvodama Hvala kozmetike, Laše prirodne i eko kozmetike i Blossom esencijalnim uljima - priroda u kapljicama, ali i dožive čari ukusa biljne i zdrave hrane kroz Live Vega biljne proizvode, kao i moćne bobice iz Pulp Up-a. 

Sensa Mercator vikend000014.jpg
Uroš Arsić, Stefan Stojanović 

Sensa Mercator vikend000009.jpg
Uroš Arsić, Stefan Stojanović 

Ovaj šoping je bio drugačiji, jer su mnogi posetioci Mercatora naučili kako da vežbaju jogu na stolicima, otpuste stres i kada su na poslu, primene tehnike disanja i učine nešto dobro za svoje telo i duh. Joga instruktorka Maja Milosavljević iz Holističke akademije MAYA pokazala je posetiocima kako da uz pomoć jednostavnih poza mogu da vrate svoje telo u stanje harmonije i apsolutne ravnoteže.

Sensa Mercator vikend.jpg
Uroš Arsić, Stefan Stojanović 

Zatvorenih očiju, učesnici radionice Fraktal art  birali su boje, crtali fraktale i zavirili u tajne intuicije. Zahvaljujući Ljiljani Nestorović, posetioci su otkrili blagodeti jedinstvenog vida art terapije, naučili nešto novo o sebi i na kreativan način otključali nove misaone obrasce.

Sensa Mercator vikend000025.jpg
Uroš Arsić, Stefan Stojanović 

Posebno zanimljiva radionica koja je privukla pažnju posetiocima jeste BEZ VEZ. Mnogi su naučili kako de vezu i kroz ručni rad dožive meditativno stanje, potpuno opuštanje i osveste kako kroz vez mogu da se osnaže fokus i potpuno uživaju u sadašnjem trenutku.

Sensa Mercator vikend000034.jpg
Uroš Arsić, Stefan Stojanović 

Zajedno smo maštali, ali i učili da svaka mašta može da se pretvori u stvarnost. Vizualizacija podrazumeva da precizno definišete svoju nameru, a ukoliko joj dodate i kreativnost, motivisaćete sebe i osvestiti da je svaki san nadohvat ruke - samo treba da verujete! Posetioci su vežbali ličnu motivaciju izradom Vision boarda - pravili su svoje mape želja, seckali slike iz časopisa, motivacione i pozitivne poruke i na tabli kreirali lične namere za leto. Naučili su kako da sebe na kreativan način motivišu, ali i da vešto povežu misli, ideja i kreativnu energiju sa svojim namerama.

Sensa Mercator vikend000002.jpg
Uroš Arsić, Stefan Stojanović 

Kako bi zadovoljstvo bilo potpuno, posetioci su mogli da uživaju i u nekoliko kulinarskih radionica, predavanjima o zdravoj i biljnoj hrani, blagodetima i moći začina. Jelena Malenović pokazala je koliko je svet začina bogat i da začinske biljke imaju moć da transformišu svako jelo u čaroliju ukusa. 

Sensa Mercator vikend000031.jpg
Uroš Arsić, Stefan Stojanović 

Kulinrske ideje, trikove i tajne veganske kuhinje otkrila je Dušica Tomić, vlasnica Ahimsa vege kuhinje koja je pokazala da veganska jela mogu biti izuzetno maštovita, bogata ukusom, kao i da biljna ishrana može pružiti telu sjajnu dozu energije i zdravlja.

Sensa Mercator vikend000030.jpg
Uroš Arsić, Stefan Stojanović 

Mercator & Sensa oaza sreće podsetila nas je kako da živimo u skladu sa prirodom, u harmoniji sa sobom i osvestimo da je život zaista čaroban izvor sreće. Očekujemo vas na novim druženjima, a do tada čuvamo ovaj vikend u uspomenama i vežbamo sve što smo naučili sa jednim ciljem - da živimo srećno i sa lakoćom, baš onako kako želimo i zaslužujemo.

Fotografije sa događaja pogledajte u galeriji ispod!

Uroš Arsić, Stefan Stojanović Mercator & Sensa vikend