Nakon poslednje tri godine čini nam se da u moru svakojakih događaja na koje nemamo uticaj ipak možemo da biramo bolje za sebe. Možemo da obogaćujemo svoj život, učimo nove veštine, upoznajempo nove ljude... možemo da širimo svoju zajednicu i da svojom radošću makar probamo da iscelimo delić sveta. Rad na sebi i sa sobom je, naravno za svakog od nas potpuno lična stvar, ali znamo da buđenje kreativnosti i uronjenost u onaj dragoceni tok može da oslobodi nesagledive potencijale u nama.

Dosta smo pisali o različitim oblicima art terapije ili mediatacijama koje nas vraćaju u sadašnji trenutak. Pisali smo i o vežbama usmerene pažnje, o majndfulnesu i dobrobitima koje dizanje naše vibracije ima ne samo za nas već i za našu okolinu. U različitim istraživanjima otkrili smo i jedan poseban dragulj koji u sebi spaja sve to plus prirodu i okruženje koji aktivno doprinose našem osećaju blagostanja – flow!

I sada ćemo vam odgovoriti na pitanje šta sve možeš u Istri u oktobru. Zamislite – oktobar je, rana jesen, u Istri i dalje miriše na zrelo leto, krivudave ulice Rovinja su oslobodile svoje osmehe napokon rasterećene gužve i hitrih koraka turista. Vi posmatrate obrise Rovinja sa obale Svete Katarine i slikate dok vas kroz proces vodi iskustvo i posvećenost učiteljice Tatjane Krizmanić.
Naime, Tatjana Krizmanić i Daniela Miljan su kreirale jedno posebno imersivno iskustvo za sve avanturiste duha koji žele da otkriju radost u sebi, u razvijanju kreativnih procesa i povezanost sa svojim autentičnim bićem – Terra Magica Immersion program.

PR Photos Terra Magica Terra Magica Immersion

Terra Magica Immersion je program koji traje od 1. do 9. oktobra na jednoj od najlepših lokacija Jadranskog mora – moćnoj i nežnoj Istri. Ovaj program je magičan amalgam škole slikanja, meditacije i vežbi svesnosti i usmerene pažnje. Program vodi slikarka Tatjana Krizmanić i otvoren je i za početnike koji žele da otključaju svoju kreativnost kao i za umetnike koji žele da ponovo probude magiju stvaranja. Polaznici uče da posmatraju svet kroz boje, oblike, valere i senke i to uz pomoć različitih likovnih medijuma a kroz ovaj svet ih radosno i sa razumevanjem vodi Tatjana Krizmanić. Program Terra Magica je poseban, jer je fokus upravo na tome da okom umetnika posmatramo život – da vidimo umetnost u svemu, da otvorimo srce za impresije a ruke za kreativnost. Svakog dana se održavaju i grupne meditacije kao i vežbe usmerene pažnje i svesnosti koje su dodatno osmišljenje da se učesnici povežu sa sobom, okolinom i jedni sa drugima.

Program je osmišljen tako da polaznici mogu da urone u svoje unutrašnje prostore, preispitaju svoje pejzaže i otkriju nove načine da otkriju svoje autentično biće. Okruženje, slikanje, priroda, meditacije – su tu da omoguće duboko transformativno iskustvo koje može uticati na to kako ćemo nadalje posmatrati svet i sebe u njemu. Kroz praksu možemo izvežbati čula da opažaju sadašnji trenutak ali i svoju svest da se usidri u tom trenutku i prepozna njegovu lepotu.

U toj kreativnoj atmosferi polaznicima je na raspolaganju i ultimativna inspiracija – Istra. Tokom devet dana organizovani su i izleti: Grožnjan i Vrsar dok se ceo program održava na ostrvu Sveta Katarina koje je locirano preko puta Rovinja. Ukoliko vreme dozvoljava na meniju su i izleti brodom a polaznici imaju mogućnost da uživaju u ukusima i mirisima Terra Magica - magične zemlje kako su je nazvali stari Rimljani.

Ukoliko želite da saznate šta sve možete da radite u Istri u oktobru a da je dobro za dušu i telo posetite www.terra-magica.love.