Satkani smo od priča. Kako onih koje pričamo i slušamo svakodnevno, tako i onih koje su se gradile i prenosile generacijama, a kojih možda i nismo svesni. Terapeutsko pisanje nam pomaže da se „otkačimo” od misaonih obrazaca, koji tako prestaju da budu deo nas i postaju „objekat” kojim se lakše rukuje. Onda možemo da ih organizujemo, da napravimo strukturu od njih, da uspostavimo red nasuprot vladajućem haosu. Misli, a time i emocije se sumiraju, višak se odstranjuje i ostaje suština.

Tromesečni kurs za rad na unutrašnjim kritiračarima kroz terapeutsko i kreativno pisanje „Oslobodi svoju priču” podeljen je u tri celine: Ko sam ja, Ko su drugi i Koja je moja priča. Iz nedelje u nedelju, savladavaju se osnove terapeutskog pisanja i usvajaju alati koji mogu da se koriste i nakon kursa. Poseban je akcenat na radu sa unutrašnjim kritičarima kroz tehnike terapeutskog pisanja i kognitivnobihevioralnog koučinga, uz podršku grupe. Polaznice izlaze sa kursa sa gotovom pričom o sebi ili onome što se u ovom procesu ispostavi važnim za njih. Po želji, priča će biti objavljena u Više od knjige sveskama i na blogu.

Autorke programa su: Vanja Nikolić, dramaturg, autorka i mentorka za pisanje, Ivana Miljak Karanfilov, doktor filoloških nauka i master dramaturgije i Bojana Pražić, diplomirani inženjer arhitekture, marketar, pisac internet sadržaja i mentorka za kreativnost.

Prijave su otvorene do 17. septembra na [email protected].