Od kada je sveta i cveta, cvetno darivanje je izraz naklonosti, poštovanja, simpatije, ljubavi... U trenutku kada se poklonjen cvet spusti na dlan onoga kome je namenjen, nastaje čarolija kojoj se samo treba prepustiti

Ruža - sinonim za ljubav

Sinonim za dan zaljubljenih je večna crvena ruža. Crvena boja i crveni strastveni tonovi cveća su nezaobilazni kada je ovaj praznik u pitanju. Buket crvenih ruža je uvek u trendu, kao i aranžmani u obliku srca. Osim crvenog cveća, moderni su monohromatski buketi i cvetni aranžmani, tj više različitih cvetnih vrsta u nijansama iste boje. Bledo i tamno ljubičasti, i tonovi u boji lila su izuzetno popularni. Iako se o tome ne priča, oni bude erotičnu energiju i verovatno su i zbog toga jako dopadljivi – kaže Katarina Radović iz Teleflore.

Lepo dizajnirana crvena ruža u kvalitetnoj kutiji ili u staklenoj vazi je uvek odraz najlepših osećanja. Uz cveće su i inače, a naročito za ovaj praznik popularni dodaci poput plišanih igračaka, slatkiša i vina, parfema, ambijentalnih mirisa i sveća.

-Cveće ne govori samo umesto kavaljera, naprotiv! Odavno su predstavnice lepšeg pola prestale da čekaju da dobiju cveće, tako da su često one te koje ga šalju muškarcima. U tom činu su često smele, hrabre, duhovite, čak i provokativne, takve će sigurno biti i ovog 14. februara. Jedinstven cvetni aranžman, konstrukcija u obliku srca prekrivena cvećem vatrenih tonova, kada cveće uvene ostaje interesantan ukras preko cele godine. Takodje i aranžman u obliku krošnje drveta sa flašom vina, svećom i 2 čaše, kao poziv na romantičnu proslavu Dana zaljubljenih – kaže naša sagovornica. Aranžman iskombinovan sa bocom pića ili knjigom je pun pogodak! Oba pola će ganuti „vitaminska korpa" s voćem i cvećem, koja mnogo više govori od iskrenih želja za brzo ozdravljenje.

dz teleflora1.jpg
Promo 

Podrazumeva se da i deci treba poklanjati cveće, male ljupke buketiće s detaljima kao što su meda, leptirić i sl., ako želimo da izrastu u buduće džentlmene i lepo vaspitane dame prefinjenih manira - objašnjavaju nam u Teleflori.

Nedostaješ mi

Kada je ljubav u pitanju, spremni smo na svakojake ludorije, to potrđuje I jedan Teleflorin klijent koji je naručio za svoju dragu, koja boravi u Rimu, na Dan zaljubljenih „vespu“ okićenu zanimljivim cvetnim aranžmanima, a na sedištu će biti ispisana romantična poruka “nedostaješ mi“Večiti romantik, gospodin srednjih godina želi da impresionira lepšu polovinu u jednom beogradskom restoranu. Pored cvetnog stolnjaka u ljubičastim tonovima, sa mirisom lavande, biće tu i romantične sveće, latice ruže po podu, čaše ukrašene cvetnim venčićima i, naravno, njena pesma.

dz teleflora2.jpg
Promo 

Cvetno zavođenje

Zaposleni u Teleflori, prelepoj riznici cveća usavršili su veštinu cvetnog zavođenja i ponekim klijentima daju dragocene savete. Ljubičasta je boja strasti, mistike i erotike zato se naklonost drage osobe u velikom broju osvaja uz popularnu ljubavnu harfu u ovim tonovima. Ovaj cvetni aranžman, inače, ima takođe zanimljivu ljubavnu priči. Njih dvoje su muzičari i on je želeo da je posle koncerta zaprosi. Kako ona svira harfu, poželeo je da joj pokloni cvetni instrument koji je u laticama cveća skrivao i verenički prsten. Rekla je DA!

Žaklina Milenković