Nova školska godina vratila je osnovce u školske klupe, a njihovim roditeljima, nastavnicima, komšijama i starijim sugrađanima donela je još jednu priliku da učestvuju u online glasanju i na taj način pomognu odabir novih 20 škola kojima će Telekom Srbija opremiti informatičke kabinete. Sedmi ciklus projekta „Stvaramo znanje“ koji Telekom Srbija realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete počeo je 25. septembra objavom aplikacije za glasanje na zvaničnoj Facebook stranici mts Tvoj svet, a svi koji žele da se priključe glasanju to mogu uraditi na linku.

U okviru aplikacije, do 4. oktobra građani mogu da daju svoj glas za neku od 40 osnovnih škola koje je predložilo Ministarstvo prosvete, a kojima nedostaje informatička oprema. Na osnovu najvećeg broja glasova biće odabrano 20 škola, po pet iz svake od četiri geografske oblasti, koje će dobiti vrednu donaciju kompanije Telekom Srbija. Škole su podeljene prema geografskim oblastima upravo da bi osnovci u svim krajevima zemlje imali podjednak pristup savremeno opremljenim informatičkim kabinetima.

Počinje sedmi ciklus projekta Stvaramo znanje Telekoma Srbije.
Promo 

Kao kompanija strateški opredeljena da ulaže u obrazovanje, Telekom Srbija je pokrenuo projekat „Stvaramo znanje“ 2017. godine, kako bi u tom duhu obeležio 20 godina svog postojanja i kontinuirane podrške zajednici. Do sada je kompanija uspešno opremila 120 informatičkih kabineta u školama širom naše zemlje, pružajući tako učenicima i njihovim nastavnicima, moderno i adekvatno okruženje za učenje i razvoj, a po završetku 7. ciklusa, broj škola porašće na 140.

Projekat "Stvaramo znanje" deo je šire inicijative pod nazivom "Pokrećemo pokretače", koja ima za cilj osnaživanje institucija i pojedinaca da pozitivno utiču na svoje okruženje i motivišu članove društva da zajednički stvaraju pozitivne promene. Istovremeno, ovim projektom Telekom Srbija želi da ukaže i na potrebu edukacije dece i mladih o svim prednostima i nedostacima digitalnog i internet okruženja u kojem oni provode veliki deo svog vremena.

Promo