U Dvorani kulturnog centra Beograda, okupili su se mladi sportisti, treneri i roditelji da od sportskog psihologa i olimpijskog šampiona Andrije Gerića, saznaju kako da rade na svom mentalnom zdravlju.

Poznato je da National Geographic kao brend polaže na promociju zdravlja, aktivnog života, sporta, boravka u prirodi, avantura i istraživanja, a 10. oktobar, Svetski dan mentalnog zdravlja bio je povod da o svim ovim temama razgovaramo iz ugla mladih sportista. Sa ciljem da pomogne mladima da se izbore sa stresnim situacijama, usvoje mehanizme koji mogu da im pomognu da donesu bolje odluke i nauče kako da brinu o sebi, časopis National Geographic Srbija organizovao je tribinu JAKI U GLAVI, U ŠKOLI I U SALI.

Jaki-u-glavi7.jpg
Stefan Stojanović 

Jaki-u-glavi6.jpg
Stefan Stojanović 

Jaki-u-glavi.jpg
Stefan Stojanović 

To koliko je važno razgovarati o mentalnom zdravlju mladih uopšte, a naročito u sportu gde se oni suočavaju sa velikim pritiscima, prepoznala je i kompanija Galenika koja se projektu pridružila s platformom "Zdravo dvadesete"! "Zdravo dvadesete" su održivi i društveno-odgovorni projekat, namenjen studentima i publici od 18 do 29 godina sa ciljem pružanja relevantnih informacija o oblasti mentalnog i fizičkog zdravlja. Projekat "Zdravo dvadesete" koji već tri godine prati i podržava mlade na putu do zdravog i balansiranog života za sve goste tribine pripremio je i poklone.

Jaki-u-glavi3.jpg
Stefan Stojanović 

Podršku tribini JAKI U GLAVI, U ŠKOLI I U SALI dala je i Grand kafa koja već godinama učestvuje u događajima koji u fokus stavljaju mentalno zdravlje.

Jaki-u-glavi2.jpg
Stefan Stojanović 

Jaki-u-glavi4.jpg
Stefan Stojanović 

 Mentalno i fizičko zdravlje bili su upravo fokus predavanja Andrije Gerića. Iza Andrije Gerića je 20 godina bavljenja vrhunskim odbojkaškim sportom, a nakon profesionalne karijere, završio je psihologiju i danas pomaže sportistima da iskoriste sav potencijal svog uma za bolji sportski rezultat.

Jaki-u-glavi10.jpg
Stefan Stojanović 

Jaki-u-glavi8.jpg
Stefan Stojanović 

 Andrija Gerić je na specifičan način ukazao mladima kako da prepoznaju i identifikuju ono što osećaju, a onda im i dao nekoliko praktičnih saveta i vežbi koje zaista mogu da koriste i na terenu i u životu kako bi se suočili sa izazovima za koje misle da ne mogu da prevaziđu.

Jaki-u-glavi12.jpg
Stefan Stojanović 

Uz cilj da pomogne i da podršku mladima, ovaj događaj je doprinos većem cilju da se kreira okruženje u kome se mentalno zdravlje poštuje, čuva i unapređuje.