Kroz vekove, hrana je bila ne samo izvor energije, već i kamen temeljac celokupnog zdravlja. Nauka nas neprestano podseća na važnost ishrane, a oblikovanje zdravih navika počinje još u detinjstvu. Istraživanje kompanije Nestléotkriva da jedna trećina osoba starosti od 18 do 50 godina u Srbiji ima nedovoljno uravnoteženu ishranu, dok svaka četvrta osoba ne uspeva redovno da pripremi uravnotežen obrok. Zanimljivo je da osobe bez dece imaju uravnoteženiju ishranu, što može biti povezano sa činjenicom da imaju više vremena za pripremu takvih obroka. Kako bismo očuvali i unapredili zdravlje, posebno dece, potrebno je da kroz redovne i raznovrsne obroke usadimo deci ljubav prema zdravoj i pravilnoj ishrani. Nestlé već više od jedne decenije aktivno radi na projektima usmerenim ka smanjenju prekomerne telesne težine kroz promociju pravilne ishrane i svakodnevne fizičke aktivnosti koje imaju važnu ulogu u očuvanju i unapređenju zdravlja, posebno kod dece.

Istraživanjem do zdravih navika

Deca su po prirodi radoznala, a ima li boljeg načina da decu naučimo značaju zdrave ishrane nego kroz radoznalost. Kroz zabavne i edukativne aktivnosti povezane sa hranom, kao što su istraživanje različitih ukusa, oblika i boja hrane, deca mogu razviti dublje razumevanje o tome šta jedu i zašto je važno jesti raznoliku hranu. Takođe na ovaj način podstičemo njihovu znatiželju da istraže nove ukuse i probaju nove namirnice, što doprinosi razvoju zdravih prehrambenih navika.
Kao deo projekta ZdravoRastimo, Nestléje razvio niz edukativnih materijala koji roditeljima olakšavaju pripremu ukusnih i nutritivno bogatih obroka zajedno sa decom. "ZdravoKlopajmo Tanjir" zdrave ishrane pruža laka rešenja za kontrolu porcija prilikom svakodnevne ishrane kroz raznovrsne i hranljive namirnice. Uz ZdravoKlopajmo Tanjir sada je još jednostavnije i zabavnije smišljati obroke za doručak, ručak i večeru, koje namirnice treba da se nađu u jelovniku i u kojoj količini.

Nestle ZdravoKlopajmo tanjir.
Promo 


Nutritivno bogata ishrana ima mnogo prednosti za naše najmlađe. Bitna je za fizički razvoj, jer čini decu snažnijom i izdržljivijom. Važna je za kognitivni razvoj - ishrana igra ključnu ulogu u razvoju mozga, poboljšavajući koncentraciju, pamćenje i sposobnost učenja. Takođe, pomaže u jačanju imunološkog sistema, čime se smanjuje rizik od bolesti.
Od malih nogu se stiču navike za ceo život, a uključivanjem povrća, voća i žitarica u ishranu postavljaju se temelji zdravih navika koje će pratiti decu tokom celog života. Svaki trenutak proveden sa decom treba da bude prilika da se razvijaju zdrave navike, zato uključite decu u pripremu obroka, jer će ona uživati dok otkrivaju svet hrane na zabavan način.

Aplauz za šampione roditeljstva

Roditeljstvo je istinski izazov, putovanje prepuno neprocenjivih trenutaka i radosti. Veliki aplauz za sve vas, šampione roditeljstva, na neumornoj posvećenosti i veri da usadite ljubav vašoj deci prema nutritivno bogatoj hrani. Nestle je tu da vam pruži podršku kroz korisne smernice i inspiraciju kako obroke učiniti ne samo zdravim, već i pravim porodičnim iskustvom ispunjenim zabavom.
"ZdravoKlopajmo kuvar" donosi 39 inspirativnih recepata koji će vam pomoći da na lagan način pripremite izbalansirane obroke, a tu je i posebno izdanje knjige recepata pod nazivom "ZdravoKlopajmo kuvar za sva čula". Kroz 14 inspirativnih recepata i uputstva kako aranžirati hranu "ZdravoKlopajmo kuvara za sva čula", priprema hrane postaje čarobna avantura za celu porodicu, jer svako jelo postaje pravo umetničko delo.

Nestle ZdravoKlopajmo Kuvar za sva cula.
Promo 

Zapratite Nestlé Facebookstranicu za još korisnih saveta i smernica o tome kako usaditi deci ljubav prema zdravoj hrani, i priključite se Nestlé nagradnom konkursu “Jelo kao remek delo”, jer možda baš vi osvojiti štampano izdanje knjige recepata "ZdravoKlopajmo kuvar za sva čula".
Pružiti vašoj deci, ne samo nutritivno bogatu ishranu, već i zabavu svaki put kad se zajedno upustite u kreaciju malih umetničkih dela na tanjiru. Pridružite se inicijativi "ZdravoKlopajmo" i zajedno sa vašim mališanima pretvorite zdravu ishranu u zabavnu aktivnost za celu porodicu!