Šveđanka kojoj su zbog karcinoma odstranili matericu, rodila je - deset godina kasnije - zdravu bebu, zahvaljujući svojoj majci...

Zahvaljujući revolucionarnoj medicinskoj proceduri, jedna Šveđanka je uspela ne samo da se izbori s karcinomom već i da rodi zdravo muško dete, prenose svetski mediji 25. avgusta 2015. godine.

The new mother, who lost her own uterus to cancer in her 20s, said it was “unimaginable” that she now had her own child, thanks to her mother’s donated womb.

Posted by New York Post on Tuesday, August 25, 2015

U ekskluzivnom intervjuu za agenciju Asošijated Pres, ova mlada majka koja je želela da ostane anonimna, kaže da "ne može da opiše svoju sreću i da je dobila sve što je ikada u životu želela". Na rođenju svog, sada već devetomesečnog sinčića, srećna majka zahvalna je - pre svega - svojoj majci čija joj je materica presađena. Naime, kada je u dvadesetim godinama obolela od karcinoma, njena materica je morala biti odstranjena i bilo je apsolutno nezamislivo da će ikada roditi.

Moćni carski rez: fotografija majke i bebe razbija još jednu tabu temu na Internetu (FOTO)...

Druga osoba kojoj ova Šveđanka zahvaljuje je dr Mats Brenstorm, akušer u bolnici Sahlgrenska Univerziteta u Geteborgu, pionir je u oblasti transplantacije materice.

On je, naime, i zaslužan za revoluciju u medicini, koja je do sada već omogućila rođenje četvoro dece u transplantiranim matericama. I peto je već na putu!

Izvor: Lovesensa