Naša sreća u mnogim segmentima života zavisi od razumevanja koja vrata treba da se zatvore, a koja treba da ostanu širom otvorena, piše Lovesensa.

Zatvorite nepotrebna vrata

Ponekad se suočavamo sa okolnostima, situacijama, pa čak i sećanjima koja nas parališu.

Nemoguće je da se krećemo napred i borimo se za svoj cilj sve dok nas nešto zadržava i koči na svakom koraku. Što pre shvatimo šta nas to sprečava i rešimo se toga, pre ćemo nastaviti da ređamo pobede u svom životu.

Na primer, voljena osoba kojoj potpuno verujete, odjednom odlučuje da vas napusti. Život se menja i osećate da je svet okrutan i nepravedan. Iz nekog razloga, ono što ste tako želeli više nije dostupno.

Kada se takve stvari dogode, morate biti u stanju da pustite prošlost i zatvorite vrata koja vode u patnju. Doći će vreme kada bol prestane: vaše iskustvo biće lekcija, a sećanja će vas podsećati ko ste zaista. Ostanite uvek dosledni sebi.

Vaša sadašnjost postoji odvojeno od prošlosti i zato ne smete dozvoliti juče da odredite sutra. Pogotovo ako vam to ne donosi sreću i ne vodi ka njenoj potrazi.

Izaberite koja vrata želite da otvorite ... i otvorite.

"Ako nemate novu priliku, otvorite vrata za nju!"PageBreak

Neka vrata u svom životu morate zauvek da zatvorite: ovo je idealna prilika da postanete istinski srećni
Foto: Shutterstock zatvorite-ova-vrata-u-svom-zivotu-zauvek-ovo-je-idealna-prilika-da-postanete-istinski-srec-ni4

Uvek se bojimo nepoznatog. Ne razumemo šta će se dogoditi nakon odlaska voljene osobe, nakon što smo ga ostavili u prošlosti, ili nakon što su se u životu dogodilo određene stvari, okrenuvši naš život naopačke.

Glavna stvar je da ne zaboravite kako su ta osećanja nastala. Uzrok može biti molitva vašeg unutrašnjeg JA da iskoristite nove mogućnosti. I uvek se isplati.

Zato otvorite vrata za nova iskustva, pustite ljude koji žele da budu prisutni u vašem životu, neka budu u blizini i napustite sve što vas sprečava da nastavite dalje.

Ovo je vaša najbolja prilika da postanete istinskisrećni.

Ponekad mislimo da su vrata budućnosti zatvorena i da u našem životu nije preostalo ništa što bi nas nadahnulo ili osnažilo.

Vaša sreća u potpunosti zavisi od vas. A naizgled zatvorena vrata pred vama zaista čekaju da ih otvorite. Najčešće već imamo sve što nam je potrebno za uspeh, ali to ne razumemo.

Život nikoga ne čeka. Zato, žaljenje zbog naših dela ili napuštanje sna neće nas nigde dovesti. Život ide dalje i moramo ga slediti.

Izvor: Lovesensa