Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čudesno pravilo 72 SATA potpuno mi je promenilo život: evo šta uvek treba da uradite u neprijatnoj situaciji

U teškim situacijama ovo pravilo deluje poput "čarobnog štapića"!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Čudesno pravilo 72 sata - ovo pravilo me naučilo da budem miran i samouveren uvek i svuda. Tako sam majci iskreno zahvalan na njemu i stalno se sećam priče "sa mokrim pantalonama" sa kojom je počelo moje odrastanje...

Upravo se u takvim prekretnicama odlikuje naš istinski karakter: kako ćemo odgovoriti na splet sudbine, kakvu ćemo odluku doneti i kako brzo? Ili možda samo skrivamo glave u pesku i pretvaramo se da se ništa ne događa?

Slične situacije se dešavaju stalno, svakim od nas. I nisam izuzetak. Prirodno, ne skačem od radosti kada se sve ovo dogodi, ali ne paničim. Pomaže mi pravilo od 72 sata koje koriste svi zreli ljudi. Moja majka je prvi put pričala o njemu još kada sam bio u osnovnoj školi.

Povezane vesti

Pio sam vodu iz česme i iznenada se česma pokvarila i bio sam sav mokar, od glave do pete. Pantalone su mi se posebno umokrile. Stideo sam se. Moja mama tada nije želelad da ostavi sve i otrči kući po suve pantalone da se presvučem. Rekla je da je to sasvim normalno i ako malo razmislim, da je čak i smešno.

Kada smo se vratili kući, majka mi je ispričala ovu vrlo efikasnu taktiku - pravilo 72 sata. Ovo pravilo podrazumeva da kada se u vašem životu dogode situacije zbog kojih se stidite, ne paničite i ne prepuštajte se emocijama. Odmorite se 72 sata i ostavite da se situacija ohladi.

Dakle, 72 sata. Tridana. Prvog dana ćete biti nervozni, hodate od ugla do ugla, ponovo razmišljate šta se dogodilo. To je normalno. Svi smo takvi. Ali drugog dana će stepen vaše ogorčenosti, straha ili neprijatnosti pasti već ujutru. Već se možete nasmejati ili se čak šaliti zbog toga šta vas uznemirava. Treći dan će se dogoditi nešto važnije ili još više "sramotno" - pa ćete odmah zaboraviti na prethodni incident.

Proverio sam to pravilo na sebi. Uprkos činjenici da sam i dalje bio besan na moju majku, koja mi nije doneo suve pantalone i nije me spasila od "sramote" (kao što mi se činilo u tim minutama), ipak sam pristao da napravim pauzu za tačno 72 sata. I nisam se prevario! Prvo, bio sam uveren da je ovo pravilo zaista čarobno, i drugo, kasnije mi je pomoglo više nego jednom u životu!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj