Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako ovo uradite, uskoro će vam se ostvariti velike želje: vizualizacija će promeniti vaš život iz korena

Kako ostvariti želje uz pomoć vizualizacije - tehnika u koju morate početi da verujete!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Naša podsvest ne razlikuje maštu od stvarnosti, ona jednostavno ostvaruje ono što u nju utisnemo i na tom principu vizualizacija funkcioniše.

Kako možemo na jednostavan način vizualizacijom ostvarivati svoje želje i ciljeve, kako uz pomoć vizualizacije otkriti da li nešto stvarno želimo ili samo mislimo da to želimo, šta ako se naše želje ne ostvaruju... otkriva nam SandraBožić, učiteljica All level healing tehnika.

Za vizualizaciju se može reći da je to svako realno maštanje uz emociju koju tom maštanju pridodajemo. Ali, kada govorimo o maštanju, šta je zapravo realno?

Povezane vesti

„Ako vizualizujemo, na primer, da beremo jabuke u sezoni kada jabuke ne uspeevaju, to nam se uprkos dobroj vizualizaciji, neće moći ostvariti”, kaže Sandra Božić, te pojašnjava kako i kada je najbolje vizualizovati ono što želimo da nam se ostvari. Proces se odvija u tri faze.

Najbolje vreme i način vizualizacije

„Vizualizovati možemo u bilo koje doba dana ali najbolje je to činiti ujutru odmah nakon buđenja ili uveče pre spavanja, kada nas ništa ne ograničava i ne ometa, opušteni smo i imamo više slobodnog vremena. Osim toga, tada smo u takozvanoj alfa svesti kada su nam podjednako aktivne obe polutke mozga, naš nesvesni um je snažniji te tada dolazi do boljeg iskorišćavanja informacija.

Vizualizujemo 15-20 minuta u sedećem položaju da ne zaspimo, zatvorenih očiju jer tada se očne jabučice spontano malo podignu, naš mozak prelazi u niže frekvencije, pa se naše želje lakše utiskuju u podsvest.

Prva faza

U prvom delu vizualizacije zamislimo svoju želju kako je već ostvarena, sa što više detalja, i vidimo sebe u tom „filmu”. Osetimo zadovoljstvo zbog postignutog cilja i taj osjećaj intenziviramo do maksimuma. Kada je on na vrhuncu, malo zamrznemo taj prizor u umu, kao da smo napravili „selfi” snimak u srećnom trenutku koji želimo zauvek pamtiti. Zahvalimo na ostvarenju želje.

Druga faza

Potom, budući da svi imamo neke drage osobe u svom životu sa kojima želimo podeliti uspeh, zamislimo kako smo nazvali mamu, prijateljicu, partnera ili neku drugu blisku osobu, i ispričali joj šta nam se predivno dogodilo. Zahvalimo i na tome što imamo sa kim podeliti dobre vesti.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj