Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vi ste odgovorni za svoju energiju: evo kako da je pokrenete

Naša sreća, uspeh i blagostanje zavise od toga da li umemo da upravljamo svojom životnom energijom. Postoje "žderači energije", ali i načini da je nadoknadimo i proizvedemo!

  Izvor: Shutterstock

Naš život je uslovljen našom energijom. Sve što radimo zahteva energiju kao i svaka naša misao i osećanje. Energija je potencijalna. Ako sipamo benzin u kola, kola neće krenuti sama. Tako je i sa nama. Kako da pokrenemo, obnovimo i održimo neiscrpnu energiju koju imamo u sebi?

Prvi put sam prestala da se smejem kada mi se mama razbolela. Tri i po godine njene bolesti nisam imala osećaj radosti u sebi. Sa dvadeset ne razumete baš mnogo šta je život, a naročito šta su bolest i smrt. Dom više nije bio ušuškano mesto. Svako je sedeo u svojoj sobi sa svojom tugom. Dani su mi prolazili u odbijanju da prihvatim maminu bolest i u borbi da živim kao da se ništa nije promenilo. A, ustvari, promenilo se sve. Preuzela sam brigu o kući. Kuvala sam mami. Prvi put sam počela da razmišljam koja hrana je zdrava. Do tada je postojala hrana koja goji i koja ne goji. Nisam mogla da se koncentrišem i da učim. Imala sam utisak da ne postoji ništa što me veseli, osim jedne stvari - treninzi. Aerobik je sa Džejn Fondom ušao u fitnes sale. Moderan balet je procvetao sa "Fleš Densom". Padala sam od umora na aerobiku i na baletu. Osećala sam se živom dok sam vežbala. Moje telo je proizvodilo hormon sreće. Sport mi je davao snagu. Osećala sam da tuga curi iz mene kroz svaku kap znoja.

Kako da se zaštitite od energetskih vampira...

Moj odgovor na tugu i strah od gubitka majke je bio potpuno intuitivan. Moje telo je znalo kako da negativnu energiju transformiše u pozitivnu i ja sam samo sledila prirodnu inteligenciju svog tela. Većina ljudi smatra da na energiju ne može da utiče. Samim tim što smatra da je van njihove kontrole dali su joj moć da ima pogubne posledice na njihov život. Nedostatak energije nas vodi u bezvoljnost, depresiju, strah od budućnosti, nezadovoljstvo i često posežemo za brzim rešenjima u vidu slatkiša, čaše vina, cigaretom, kratkim vezama... I osećaj koji imamo sledećeg jutra je - još manje energije i još više slatkiša, još jedna čaša vina, novi partner za novi zaborav...

A istina je potpuno drugačija - mi smo odgovorni za to koliko imamo energije, kakav je njen kvalitet i na šta je trošimo! Činjenica je da nam se dešavaju ružne stvari, da imamo mnoštvo prepreka i "gutača" energije oko nas, ali ako smo dobro - naš odgovor na te situacije je potpuno drugačiji nego kada smo iscrpljeni i ljuti. Energija je nadovezujuća - ljuta energija kao odgovor dobija istu, ljutu energiju!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj