Trenutak kada prestanete da poštujete osobu, to je trenutak kada se sve menja. Suočavate se sa nekim koga ste poznavali bolje od sebe, kome ste se divili i verovali i ne možete da verujete da je on ispao ono što je obećao da nikada neće biti.

Smejete se ironiji situacije jer ste sa njim podelili sve svoje strahove, potpuno sigurni da ih on nikada neće uvesti u vaš život. Bili ste sigurni da sa ovom osobom takav problem jednostavno ne može da nastane. Bili ste sigurni da od nje ne možete doživeri bol.

Trenutak kada prestanete da poštujete neku osobu je trenutak kada počinjete da sebe da ppdsećate na znakove koje ste ignorisali. Videli ste alarmantna zvona, nedoslednost i čuli iste izgovore, ali deo vašeg srca se nadao da ste pogrešili. Nadali ste se da su ti znakovi samo strah i da je svaka sumnja plod je vaše mašte.

Deo vašeg srca je znao da ta osoba nije onakva kakva se predstavlja. Njegova maska vam je bila previše poznata i savršeno ste razumeli ko se krije ispod nje.

Trenutak kada prestanete da poštujete neku osobu je trenutak kada shvatite da više ne možete da gubite vreme na one koji nisu u stanju da vas poštuju i postupaju iskreno. To je takođe trenutak kada ta osoba shvati da ste bili u pravu kada ste rekli da čim poštovanje nestane, otići ćete jer ne možete nastaviti da gledate nekoga sa divljenjem i ponovo otvorite svoje srce prema njemu.

PageBreak

Tranutak kada neku osobu izbrišete iz svog života: evo šta je snažnije od ljubavi
Foto: Shutterstock tranutak-kada-neku-osobu-izbrisete-iz-svog-zivota-evo-sta-je-snaznije-od-ljubavi

Ovo je trenutak kada shvatite da čak i ako se on boji da vas izgubi, vi se ne bojite da odete, jer više ne možete biti sa nekim koga ne poštujete. Ne možete biti sa nekim kome je povereno da čuva toksičnestrelice, sve dok ih ne zabode u vaša leđa.

Trenutak kada prestanete da poštujete neku osobu je trenutak kada shvatite da je ponekad poštovanje važnije od ljubavi. I čim poštovanje nestane, ljubav polako odlazi za njim, poput strasti.

Trenutak kada prestanete da poštujete neku osobu, to je trenutak kada shvatite da se ništa neće vratiti, jer sada na to gledate drugačije. Čim se to dogodi, apsolutno se sve menja, uključujući i vas. Samo gubitak poštovanja prema čoveku ukazuje na nespremnost da ga vidite u svom životu.

Trenutak kada izgubite poštovanje za neku osobu jeste trenutak pojačane svesti. Odnosno, trenutak kada odlučite da toksičnu osobu izbrišete iz života svakako je trenutak u kojem počinjete više da volite i cenite sebe.

Izvor: Lovesensa