Neki ljudi zaista ne zaslužuju da budu deo vašeg života, ma koliko dugo vaš odnos trajao, piše Lovesensa.

Svaka osoba u naš život dolazi sa velikim razlogom, ali se pojavljuje još veći razlog kada treba da ode.

Ovu odluku često nije lako doneti, ali kada vidite da je odnos izgubio svoju svrhu i istinsku vrednost, onda je vreme da zaista otpustite. Iako izgleda okrutno da prekinete odnos sa ljudima koji su godinama u vašem životu, morate postati svesni da je to zdrdrava odluka za sve koji su u taj odnos uključeni.

Na taj način omogućavamo sebi bolji život i učimo iz važnih lekcija. Možda nam se putevi sa ovom osobom ponovo ukrste tokom života, a možda je bolje da svako izabere svoj put i ode u željenom pravcu ne osvrćući se unazad.

Evo koji znakovi ukazuju da je vreme da prekinete neki odnos:

1. Kada se sreća izgubi

Odnos koji vam donosi nemir, dosadu i crpi energiju, svakako nije vredan pažnje. Kada u odnosu sreću i radost zamene teška osećanja, to je jasan znak da nešto treba da preduzmete i promenite.

2. Kada ne nude ništa osim negativnosti

Osobe koje se stalno žale, nezahvalne su, konstantno su negativne i neprestano kritikuju druge, samo troše vašu energiju. To su energetski vampiri koji će isisati zadnji atom energije iz vas, jer se tako oni sami osećaju bolje.

PageBreak

5 znakova da neka osoba ne zaslužuje da bude deo vašeg života: ne trošite vreme na lažne prijatelje
Foto: Shutterstock 5-znakova-da-neka-osoba-ne-zasluzuje-da-bude-deo-vaseg-zivota-ne-trosite-vreme-na-lazne-prijatelje

3. Kada zahtevaju ili žele više nego što daju

Svaki odnos podrazumeva međusobnu razmenu. Potrebno je da obe strane neprestano ulažu u odnos i jedno drugom stalno pomažu. Odnos predstavlja dopunu dve duše, vezu u kojoj podstičemo jedni druge da postanemo bolji ljudi. Oni koji od vas stalno nešto zahtevaju, a izgube se kada se u vašem životu pojave izazovi, definitivno nisu vredni vaše ljubavi. Prijateljstvo ne bi trebalo da bude prepreka i takmičenje, već blagoslov. Kada se osetite iskorišćeno, vreme je da zauvek napustite takav odnos.

4. Kada se poverenje zauvek izgubi

Svi znamo da je poverenje ključni faktor u bilo kojem obliku odnosa. Poverenje je nešto što može nestati u sekundi. Uvek budite spremni da oprostite, ali ako se poverenje ne može vratiti, odnos zaista gubi vrednost.

5. Kada se izgubi motivacija

Bliske osobe ne treba da budu vaš kamen spoticanja, već snažna motivacija. Oni treba da podrže i razumeju vaše snove, da vas podstiču da napredujete i iskreno žele da postanete najbolja verzija sebe. Izbegavajte ljude koji žele sa sobom da vas povuku na dno.

Iako je neke odluke teško doneti, važno je da uradite ono što vam donosi dobro na mnogim poljima. Mislite na sebe, učinite sve kako biste se osećali dobro. Život je kratak da biste ga traćili na ljude koji ne zaslužuju vašu ljubav. Ne trošite vreme ne pogrešne uzore i lažneprijatelje, već ga usmerite na ljude koji vas iskreno vole, podržavaju, donose dobru energiju i inspirišu vas svakim novim susretom.

Izvor: Lovesensa