Pre nekoliko dana odgovorila sam na jedan, mogu reći, poslovni izazov koji me je povremeno iskušavao. S vremena na vreme, u mom inboksu pojavio bi se zanimljiv njuzleter… Ja bih ga pročitala, videla ponovo o čemu se radi, pa bih ga opet ostavljala sa strane (iako mi je bilo veoma zanimljivo), misleći: 

Ma šta će to meni… Znam ja i bez toga, ne treba mi još jedan kurs i još jedna edukacija.

Ali… Radilo se o unapređenju mog posla, koji bi kroz pomenutu edukaciju još više porastao. Sigurno i kod vas postoji nešto što vas kopka, gurka, ne da vam mira. Podseća vas da možete bolje i kvalitetnije – da živite, poslujete, ostvarite bolji odnos. Možda se i vi odupirete, misleći: Ma šta će to meni… Znam ja i bez toga, ne treba mi još jedan kurs i još jedna edukacija.

A onda, jednog dana, kada vidite ponovni poziv (u mom slučaju mejl u inboksu) i osetite da sve u vama zaigra, zaleprša, zatreperi, shvatite da tu i te kako ima nešto za vas! 

I rešila sam da odgovorim na taj poziv koji je bio mnogo više od toga što mi se u prvom momentu činilo. Naišla sam na nesvakidašnji odgovor, kao i na veoma posebnu mladu ženu. Ženu koja je toliko svoja i profesionalna, toliko podržavajuća u tome što radi/živi, da sam odmah shvatila zašto me je tako dugo kopkalo da se prijavim na njenu edukaciju. Jednostavno je trebalo da je upoznam!

Kada vas nešto ili neko duže vreme vuče za rukav, skreće vam pažnju da mu se posvetite, nikako ne ignorišite to!

Zašto je ovo važno?

Zato što svugde gde nas nešto kopka i iritira, leži veliko blago za nas! Blago koje ne mora biti novčano, i najčešće nije. Blago koje dolazi u vidu iskustva, učenja, podrške, razmene informacija i otvara potpuno nove vidike.

Srela sam se sa tom mladom ženom, koja je majstor u svom poslu i shvatila da imamo mnogo toga zajedničkog. Obe podržavamo žene i ne verujemo u konkurenciju. Ne štedimo se, verujemo u sebe i svoje znanje, verujemo u žensku podršku, u autentičnost, delimo iste vrednosti, i imamo viziju svoje budućnosti. 

PageBreak

I da, imamo isti cilj – da osnažimo žene da budu svoje i da žive dostojanstveno.
Ona u profesionalnom, a ja u privatnom životu. A kada pogledam – sve je to Život.

Kada vas nešto u životu pozove jednom, dva puta, tri puta – odazovite se!
Verujte da postoje fenomenalne nove stvari koje čekaju da ih otkrijete!
Otvorite svoj um i dopustite mu da primi kreativne ideje koje su nekad tik ispred vas!
Usudite se da uradite nešto što nikada do sada niste!

Budite podrška ženama, svojim ženama, da ostvare svoje snove!

Ova mlada žena mi je otkrila još mnoge poslovne mogućnosti koje su mi dostupne. Da sve bude još interesantnije, nisam kupila njen seminar, jer je ona procenila da mi nije potrebno to, već nešto sasvim drugo. A htela sam.

Svakako sam ponovo shvatila kolika je snaga u ženskoj podršci i zajednici, koja raste i proširuje se, posebno kada pristanemo da izđemo iz svoje zone komfora.
Možda je upravo ovo leto prilika da i vi izađete iz svoje zone komfora – i da uradite nešto sjajno što niste nikada do sada!
Ja hoću, i pisaću vam o tome!

Kolumna: Jelena Milanović

Izvor: Sensa