Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RAZVOD TOKOM KRIZE SREDNJIH GODINA: 10 načina da nastavite srećno život bez partnera

10 saveta kako da nastavite srećno da živite posle razvoda!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ispitivanja pokazuju da se ljudi sve više razvode oko 50. godine života. Stručnjaci su za ovu situaciju naveli nekoliko uzroka, kao što su nedostatak zajedničkih aktivnosti, finansijska nestabilnost, preljuba, mimoilaženje stavova oko odnos sa decom, a najčešće je jedan od glavnih okidača kriza srednjih godina.

Kada dođe do krize srednjih godina, često se peispitujemo šta smo to do sada u životu uradili, dokle smo stigli sa ostvarenjem vlastitih ciljeva, da li naš život izgleda onako kako smo razmišljali?

Pročitajte još:

Svaki brak prolazi kroz ove 4 faze: u 3 i 4 morate biti posebno oprezni

6 najčešćih razloga za razvod braka: ovo su promene koje ugrožavaju romantičnu vezu

Svaki razvod braka ima 6 kritičnih faza: psiholog otkriva kako da ih prebrodite

Kriza srednjih godina svoj "nered" prvenstveno pravi u bračnim zajednicama. Mnogi smatraju da ih je baš partner sputavao da žive kako su sanjali, ili da je ljubav nestala, da zaslužuju da probaju neke druge romantične odnose, a onda nastaje zatišje i bura.

Loša komunikacija u brakovima tokom krize srednjih godina jedan je od najvećih problema. Kada prestanete da razgovarate o stvarima koje su svakome od vas važni, nastaje jaz između vas.

Kada svako počne da živi samo svoj život, ubrzo MI, postajemo JA i TI.

Žene su često najzrelije i emotivno najjače baš u srednjim godinam. Iskusto je od njih stvorilo jake i nezavisne osobe koje u ovoj životnoj dobi žele da promene svoj život na bolje.

Na primer:

Deca u odrasla, karijera je stabilna, zdravlje je dobro, ali nedostaje partnerska ljubav. Mnoge ne žele da žive u zajednici obmana, neslaganja i laži, zato se ipak odlučuju za RAZVOD.

Ipak, koliko god znamo da je naša odluka ispravna, pitanje koje se najčešće mnogima nameće jeste - Kako da nastavim svoj život nakon razvoda?

Razvod je neprijatna životna situacija za koju mnogi psiholozi ističu da donosi sličan nivo stresa kao smrtni slučaj. Imamo osećaj da se naš život drastično menja posle ovoga, a brak koji je trajao preko 20 godina ostavljamo iza sebe, doživljavajući ga kao najveći promašaj u životu.

Selidba, promena dokumenata, razgovor sa porodicom, razgovor sa prijateljima, sam proces ravoda i samoća - sve to doprinosi da stres oko razvoda bude pojačan.

Psiholozi ističu da se žene tokom razvoda osećaju bezvoljno, gube nadu, pod stresom su, osećaju bes i sklone anksioznosti i depresiji.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj