"Autentičnost znači istinitost - biti istinit, ne lažan, ne koristiti maske. Bez obzira kakvo je vaše pravo lice, pokažite ga ne obazirući se na cenu", kaže drevni mistik i učitelj Osho donoseći tri saveta kako to i postići.

"Biti autentičan znači ostati veran svom vlastitom biću", napisao je Osho u knjizi Prisnost. Ali, kako ostati veran i uvek biti svoj?

Pročitajte još:

Osho: 10 pravila za srećan život bez problema

Duhovni učitelj Osho otkriva šta vezuje srodne duše: evo kako odbijate ljubav od sebe

Čuveni mistik Osho otkriva: kako pronaći iskrenu i pravu ljubav

Osho savetuje ove tri stvari za postizanje autentičnosti:

1. Nikad nikoga ne slušajte kada vam govore kakvi biste trebali biti. Uvek slušajte svoj unutrašnji glas, ono što biste hteli biti, u protivnom ćete uzalud protraćiti ceo život.

2. Druga stvar je moguća samo ako ste učinili prvu - nikad ne nosite masku. Ako ste besni, budite besni. Rizično je, ali nemojte se smešiti jer je to lažan osmeh. Srce vam je puno gneva i otrova, a usne vam se smeše - postaćete lažnjak.

3. Uvek budite prisutni u sadašnjosti, jer sva lažnost proizlazi ili iz prošlosti ili iz budućnosti. Ono što je prošlo, prošlo je. Ne zamarajte se time i ne nosite to kao teret, u protivnom nećete moći biti autentični u sadašnjosti. A sve ono što se još nije dogodilo, nije se dogodilo. Nemojte se brinuti zbog budućnosti, jer će vam to uništiti sadašnjsot. Budite verni sadašnjosti i tek tada ćete moći biti autentični.

Izvor: Sensa.hr