Imati srodnudušu je dragocen osećaj - takva čista i jedinstvena ljubav nas ispunjava, donosi nam toplinu, zadovoljstvo i podstiče nas da radimo na svojoj životnojmisiji.

Ipak, ova vrsta ljubavi može doneti bol, a ta bol nastaje kada iz bilo kojeg razloga izgubimo svoju srodnu dušu i ona zauvek ode iz našeg života.

Pročitajte još:

Kako se gradi ljubav koja spaja srodne duše

Kako prepoznati blizanačku srodnu dušu: 7 faza ostvarenja bezuslovne ljubavi

Šta uraditi kada prekinete odnos sa svojom srodnom dušom?

Zabluda je da postoji samo jedna srodna duša, kako nam je predstavljeno u mnogim romanima i filmovima. Tokom života možete sresti više srodnih duša, a ukoliko negujete ljubav u sebi i prema sebi, pronaćićete onu najlepšu koja će vam doneti romantičnu energiju o kojoj sanjate.

Srodne duše ulaze u naš život i odlaze, a nakon raskida odnosa, važno je osvestiti da je svaki kraj priprema za novipočetak. Budite optimistični i verujte da će se dragocena ljubav pojaviti u vašem životu u pravo vreme. Sa njom ćete podeliti svoja najlepša iskustva, životne radosti, znanja i energiju.

Nemojte dugo gledati u prošlost i zatvorena vrata, jer tako blokirate pozitivnepromene i zanemarujete mogućnosti koje su pred vama i koje vas mogu isceliti i doneti sreću.

Tugu zamenite nadom i verom da zaslužujete pravu srodnu dušu i ona će se zaista pojaviti. Imajte strpljenja i za kratko vreme pojaviće se novi, lepši početak.

Volite sebe i budite otvoreni za novuljubav.

Izvor: Lovesensa