Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA SVOJ POSAO RADITE SREĆNIJE I PAMETNIJE: Sa motivacijom i lakoćom ostvarite ciljeve

Kako da na pametniji i srećniji način napredujete na poslu... Tajna je u zabavi!

  Izvor: Shutterstock

Loubna Zarrou, Executive Coach, motivacioni govornik i mentor treninga za preduzetnike, otkriva kako možemo biti više motivisani, ali i raditi svoj posao pametnije i srećnije.

Na jednom od svojih predavanja objasnila je da je pre početka svog rada sama sa sobom sklopila ugovor - obećala je sebi da će joj na poslu uvek biti zabavno, a ukoliko tako ne bude, ona će ga napustiti i otići.

Ipak, ona napominje da smo mi jednako odgovorni da svoj posao učinimo zabavnim. Kako bi naš radni dan bio zanimljiv i obojen pozitivnom energijom, neophodno je da u nega unesemo element igre, i to će učiniti da postanemo delotvorniji, produktivniji, ali i da poboljšamo kvalitetsopstvenogživota.

Ne dozvolite da sama pomisao na posao u vama izaziva težinu, već svoj radni zadatak povežite sa nečim što je zabavno i sa lakoćom ćete završavati sve obaveze. Pustite muziku, svoje kolege posmatrajte kao prijatelje, organizujte svoj dan, takmičite se sami sa sobom, ukrasite svoj radniprostor... Svakog dana učinite nešto novo, zabavno i drugačije kako bi ste izbacili i monotoniju iz svog posla.

Povežite posao i zabavu u zajedničku sliku, a osim olakšanja i bolje produktivnosti, ovakav princip razmišljanja pomoći će vam da pronađete inspiraciju za nove ideje i budete kreativniji.

Loubna Zarrou nam daje i 5 saveta za više motivacije na poslu:

1. Definišite svoje osnovne vrednosti

Definišite svoje osnovne vrednosti. Osnovne vrednosti sadržane u misiji poslovanja vodiće vašu kompaniju kroz dobra i loša vremena pomažući vam da pronađete smer i vodeći vas kroz turbulentna vremena.

Lujza Hej otkriva: Ove moćne afirmacije oslobađaju kreativnost

2. Kontrola nad sopstvenim ciljevima

Možda postoji jaz između vaših željenih rezultata i stvarnih rezultata, jer je vaš cilj monolitan ili je predaleko u budućnost. Pogledajte manje komponente kako biste dobili tačniju sliku o tome kako stvari napreduju, što će takođe ojačati motivaciju.

3. Stvorite produktivnu i vrednu zajednicu

Okružite se vizonarima koji imaju istu misiju kao i vi. Povežite se sa ljudima sa prijateljskim stavom, sa onima koji su posvećeni vašim ciljevima, imaju maštovitu, ali dostižnu viziju budućnosti. Oni će vas dodatno motivisati i inspirisati.

Budimo radost: buđenje kreativnosti kroz razgovor, psiho-energetske vežbe i kreativan rad

4. Trava nije uvek zelenija na drugoj strani

Negujte isključivo zdravu konkurenciju, ali se najviše takmičite sami sa sobom.

5. Negujte svoje želje

Smislite šta želite. Želja je pokretačka snaga gotovo svega, a naročito posla. Ako ste svoje želje označili kao plitke ciljeve poput zarade više novca, lako ćete se obeshrabriti. Ali ako malo dublje istražite i dođete do nekih osnovnih razloga za nadahnuće, lakše ćete ostati na željenom smeru.

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj