"Ljudi su sposobni u bilo kom dobu svog života da ostvaruju svoje snove. Mogućnost ostvarenja snova je ono što čini život zanimljivim." (Paul Koeljo)

Kako bi naš životpostao jedan ostvaren san ispunjen vibracijama pozitivneenergije i iskrama sreće, nije potrebno da napravite nešto velikom prisvojite nešto materijalno, niti napravite krupne korake... Važno je samo da buete svesni ovog trenutka, baš sada, kada se život i događa.

7 saveta iz tehnike za kojom je poludeo svet: Mindfulness

Donosimo vam 5 malih i jednostavnih pravila koja, ako ih sledite, mogu poboljšati vaš život i pomoći vam da uvek i svuda pronađete sreću.

1. Živite u trenutku, dišite i osetite pririodu

Budite svesni svakog trenutka svog života. Postanite svesni svog tela, svakog udaha, izdaha, svojih misli. Više boravite u prirodi i učite d aživite u skladu sa njom. Redovno šetajte i boravite u obližnjoj šumi, pored reke ili na livadi. Učite od prirode, jer ona ima tako puno toga da vam podari. Postanite svesni svog disanja i osvestite da je život ono što se događa SADA i OVDE.

2. Širite ljubav i empatiju

Pomozite drugim ljudima - gledajte na život pomalo i iz tuđe, a ne samo iz svoje perspektive. Naučite da saslušate druge, pazite ana reči koje izgovarate u komunikaciji. Pokažite drugima saosećanje, naklonost i ljubav. To će biti dovolno da ispunite srećom svaki svoj dan.

"Moto života: obrisati svaku suzu sa svakog oka." – Mahatma Gandi

3. Budite zahvalni

Pogledajte oko sebe i osvestite šta je sve divnio što imate u životu. Kada vam život donese oluje, e fokusirajte se samo na ono što je negativno, već osvestite i šta je to dobro što ispunjava vaš život srećom i na čemu vredi da budete zahvalni. Ovo će vam pomoći da lakše prevaziđete brojne izazove. Kako biste osvestili i vežbali zahvalnost, probajte svakog dana da pišete dnevnik.

Kada na poslu imate loš dan: probajte 3 sjajne mindfulness vežbe

4. Budite svestan potrošač

Budite svesni šta kupujete, kome dajete svoj novac i kakav će efekat to što ste kupili ostaviti na našu planetu, ali i na vaše zdravlje i blagostanje. Zapitajte se da li kupnjom podržavate dobre priče ili možda eksploataciju (ljude, prirodu, životinje ...). Pre nego što nešto ubacite u potrošačku korpu, razmilite da li ste svoj novac dali nečemu ili nekome ko ga zasita zaslužuje.

5. Krećite se u skladu sa ritmom života

Budite otvoreni za nove i drugačije stvari. Život nam stalno donosi neke promene, a ponekad su one nagle i potpuno neočekivane. Nemojte se plašiti novina, već ih prihvatite. Možda one na prvi pogled ne izgledaju kao nešto dobro, ali u svemu crnog, postoji i magija belog. Zagledajte se ispod površine i nastavite da se krećete u ritmu života.

"Sve što sam o životu naučio može se svesti na tri reči: život ide dalje." – Robert Frost

Izvor: Lovesensa