Novac je energija koja teče kroz naš život, želeli mi to ili ne. Često smo čuli rečenicu da "novac nije najvažnija stvar u životu" i to je istina. Postoji tako puno žiotnih darova koji su odgovorni za našu sreću i nemaju veze sa materijalnim. Ipak, novac nam je potreban i nije nevažan - zbog toga je važno u životu otvoriti novčani tok!

Kada ljudi počnu ada ređaju izazove sa kojima se suočavaju, često je su na vrhu liste finansijski problemi. Kako ih izbaći i privući materijalno bogatstvo - treba da aosvestimo da sve počinje iznutra. Sve je u našem načinu razmišljanju. Mnogi od nas imaju podsvesne stavove koje prenose roditelji ili okruženje, a koje smo usvojili još u detinjstvu. To su uglavnom negativne fraze poput: "Novac je zlo!"; "Novac uvke pokvari ljude!"; "Novac se zarađuje samo znojem i krvlju".

Takva uverenja programiraju naše živote u kojima je novac zaista zao, da ga ne možemo nikako zaraditi, da nikad ane možemo postati bogati i uspešni. Zato je prva stvar koju treba da uradite ukoliko želite da otvorite svoj novčani tok, odbacivanje svih negativnih uverenja koji vas sputavaju da napredujete u karijeri i finansijama.

Druga stvar je AKCIJA! Ne možete samo da sedite i čekate da priliv novca donese milione u vaš život.Morate shvatiti da se novac u novčaniku ili na računima neće pojaviti tek tako. Da biste privukli novčani tok, važno je raditi na sebi, razmišljati drugačije i zameniti negativne stavove pozitivnim. Trudite se da promenite kod sebe sve ono negativno što vas sabotira, a radite na razvoju svojih sposobnosti, izađite iz zone komfora i prihvatite promenu.

Umesto "Novac je zlo!" recite - "Novac mi omogućava da ugađam sebi i svojoj porodici!". Ili, "Novac se zarađuje znojem i krvlju" zamenite sa "Novac dolazi u moj život na načine koji su kreativni i prijatni." Ne mislite da će samo sa izgovaranjem ovih rečenica sve da se promeni, ali ako usvojite pozitivan stav, biće mnogo lakše da zaradite sumu koju želite.

Treća i izuzetno važna stvar za otvaranje tokova novca u životu jeste uklanjanje strahova od gubitka novca. Strah ne stvara samo neprijatnost, već i negativno utiče na vaš postojeći prihod. Dok razmišljate o tome koje troškove možete da smanjite i kako će novac nestati i vi ćete završiti u besparici ili dugovima, prilika da zaradite proći će pored vas. Fokusiranje na strah zamneite sa fokusiranjem na mogućnosti. Shvatite da ih ima mnogo, važno je naučiti da ih prihvatite i radite na njima.

Četvrto je - radujte se svačijem uspehu i finansijskom blagostanju! Iskreno radovanje što drugi ostvaruju ciljeve donosi samo dobro. Umesto zavisti koja je opasna po zdravlje i vašu dušu, širite radost i energije ljubavi i podrške. Pokušajte češće da komunicirate sa uspešnim ljudima, učite iz njihovog iskustva i ne zavidite im, već nabavite resurse i kontakte koji će vam otvoriti nove finansijske mogućnosti.

Izvor: Sensa