Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO ODGOVORITI NEPRISTOJNIM I NEGATIVNIM LJUDIMA: Ako vas uvrede ili komentarišu, uradite jednu moćnu stvar!

Autor Teodora Andrić

Poznati ruski pisac i komičar otkrio je koje tehnike možete primeniti na uvrede, komentare, negativnost - evo kako odgovoriti nepristojnim i toksičnim ljudima!

 Kako odgovoriti nepristojnim ljudima. Izvor: Shutterstock

Sigurno ste se nekad susrteli sa osobom koja je nepristojna, toksična, šalje negativne vibracije, pa čak i uvrede. Kako na ovo odgovoriti? Poznati ruski pisac i stand up komičar Zadornov govorio je da je "glupost" odgovarati na bezpobrazluk bezobrazlukom.

"Reagovati bezobrazlukom na grubost je glupost kojoj pribegavamo u trenucima kada je naš ego povređen, kada želimo da se osvetimo – to je isto tako grubo i neprijatno za sagovornika, a još više ukazuje na nepoštovanje. Tokom godina bavljenja humorom, shvatio sam jedno: grubost se ne može prekinuti grubošću. Na samom početku svoje humorističke karijere, kada sam bio mlad i takmičio se sa mladim komičarima, često sam čuo komentare na svoj račun. Već sam razmišljao: problem je u meni. I bio je u meni, samo ne onakav o kakvom sam mislio da jeste."

Pročitajte još

Kada se suočimo sa negativnim komentarima i toksičnim rečima, često mislimo da je problem u nama samima. Zapravo je jedini problem to što dopuštamo da nas tuđe mišljenje poremeti i izbaci iz ravnoteže. Kako odgovoriti na grubost, nepristojnost i negativnost?

Zadornov ističe - "Postoji vrlo jednostavan način koji vam neće dozvoliti da provučete bodlje kroz sebe - ovo je metod ravnodušnosti i pristanka. Čim nešto osporimo, puštamo to i svim silama pokušavamo da ga ponovo izbacimo. Najbolji metod u mom sećanju je ravnodušnost i saglasnost. Ne morate uopšte da razmišljate o toksičnim rečima i onima koji ih govore, na bilo koji način. Ne želiš da pustiš uličnog pacova u svoju kuću, zar ne? Čak i ako zaista pita. Zašto? Onda ga moraš izbaciti. Tako je i ovde: neko vam se ruga, ali ga ne treba puštati unutra – izbacite njegove reči iz sebe. Istina, ovde je važno imati određenu marginu tolerancije i smirenosti - to dolazi sa godinama."

Saznajte i...

Šta da radite ako ne možete da se smirite?

"Dešava se i da ćovek ne uspe da ostane miran – unutra sve kipi. U takvim slučajevima, energiji se mora dati sloboda, ali kako tačno zavisi od nas. Možete eksplodirati i biti grubi, ali neće biti mnogo bolje - nakon takvog "dijaloga" biće još neprijatnije nego ranije: iskupljujete ne samo za drugu osobu, već i za vas same. Drugi način za oslobađanje energije i ublažavanje napetosti je humor. Humor vam omogućava da se šalite o najozbiljnijim stvarima. Humor je za modernog čoveka, kao mač za samuraja - neotuđiva stvar."

Setite se ovih reči kada se sledeći put susretnete sa osobom koja vam prenosi negativnu energiju. Osvestite da njene reči ne smeju postati vaša unutrašnjost, vaša stvarnost. Ne reagujte grubo - već isprobajte pomenutu tehniku ravnodušnosti - ona je najbolji odgovor.

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mile

Kada si ravnodušan obično se desi da osoba koja napada pomisli da treba da pojača napade i na kraju bi te još i tukli ako kuliras.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj