Kroz život pravimo razne greške, neke posmatramo kao blagoslove, a neke sebi još nismo uspeli da oprostimo. Prema mišljenju Opre Vinfri, svaka greška se događa sa važnim razlogom i zapravo je pozitivnije iskustvo nego što možemo da zamislimo.

U jednom od video priloga Opra je objasnila šta treba da uradimo u život kada napravimo grešku i kako da situaciju preokrenemo u sopstvenu korist:

"Greške su tu da nam pomognu i da nas definišu. Definitvno sam napravila neke greške i pogrešne korake, i da sam tada znala ono što sada znam, uradila bih mnoge stvari drugačije.

Kada ne slušaš unutrašnje glasove i imaš svest o sopstvenoj svrsi, možeš skrenuti sa puta - možeš ući u pogrešne veze ili možeš da uradiš stvari prerano.

Svaka naša greška je mogućnost da saznamo više i uradimo stvari bolje. Ako posmatramo stvari iz te perspektive, zaista ne postoji neuspeh. Mi to možemo tako da percipiramo u ovom trenutku, ali stvari se uvek menjaju i ostavljaju vas na putu na kojem treba da budete. Tu ste iz nekog razloga.

Život je kao talas i nosi vas kroz uspone i padove, kroz vreme, i onda se usidriš u olujama. Greška je životno iskustvo, osmišljeno da vas pokrene na drugačiji put. I greške mogu biti važnije za vašu sudbinu od uspeha.

Kada se greške dogode, koristite ih da vas vode do sledećeg ispravnog poteza. Učite iz njih, pitajte sebe "šta iz ovoga mogu da naučim", i onda grešku otpustite.

Uvek si tamo gde treba da budeš!"

Pogledajte ispod Oprin savet kako da promenite život!

Opra Vinfri kako promeniti stvari u svom životu TikTok/thequotebibles

Izvor: Sensa