Da biste pronašli sreću i smanjili probleme, dve stvari su neophodne - samopouzdanje i pozitivan stav! Ne zaboravite da sve potuiče od misli, a zatim od snage reči.

Još u davna vremena ljudi su shvatili da reči izgovorene sa ubeđenjem i više puta ponovljene mogu imati snažan uticaj na život i sudbinu čoveka. Dok upotreba negativnih reči dovodi do nezadovoljstva i pogoršanja problema, a pozitivn ereči pojačavaju dobro raspoloženje, sreću i pozitivnu energiju. Savremeni psiholozi potvrdili su vezu između onoga što govorimo i našeg osećaja sebe i sreće. Stvar je u tome što se reči koje često izgovaramo talože u podsvesti i izazivaju posebnu reakciju tela, utičući na naše ponašanje i život uopšte.

Evo liste od 5 reči koje će vam pomoći da se rešite problema i privučete sreću:

Sreća - Govorite o njoj, izgovarajte reč sreća, pokažite da je ona prisutn au vašem životu. Na primer, ujutru kad ustanete možete da kažete - "Verujem da će mi se sreća danas osmehnuti", ili "Svakako ću postići svoju sreću."

Ljubav - Sposobnost da volite sebe i svet oko sebe je ključ sreće. Podsećajte bliske ljude koliko vam je stalo do njih i nemojte se plašiti da priznate svoju ljubav svetu. Recite: "Volim ovaj svet zbog njegove lepote i mogućnosti koje mi otvara."

Blagostanje - Kada nešto verujete da zaslužujete, to vam i dolazi u život. Ako ponavljate svakodnevno da zaslužujete blagostanje i da u vašem životu teče izvor blagostanja, tako će i biti.

Zahvalnost - Ova reč je povezana sa empatijom, saosećanjem, nadom, verom, dobrotom, zadovoljstvom... Kada ste zahvalni na onome što imate, sreća se okreće ka vama. Ukoliko se fokusirate samo na probleme i ono što nemate, to se gomila, donosi nezadovoljstvo i negativnost. Zato nikada ne zaboravite da kažete reč "hvala" – bliskim ljudima, srećnim okolnostima, onima koji su vam pružili pomoć, životu, svemu, uvke i svuda.

Nada - Ona podstiče čoveka da skupi snagu u šaku i krene dalje i u najtežim situacijama. Recite "Nadam se najboljem", i sreća će vas sigurno čuti i opravdati vašu nadu.

Izvor: Sensa