Ako želite bogatstvo, ljubav, znanje, zdravlje i sreću, morate postati otvoreni za novu energiju. Takođe, morate imati određenu prazninu koja podrazumeva da ste oslobodili svoj um od planova, očekivanja, da odbacite sva ograniočenja i predrasude. Život ima milion načina i milion mogućnosti , ali prvo ispraznite svoj um od svoih osuda i negativnosti.

Kada neko iznosi suprotno mišljenje od vas, pokušajte da ne uđete u konflikt. Umesto rasprave recite - "Hvala vam na vašoj novoj perspektivi." Samo slušajte srcem, pokušajte druge ljude da razumete. Prestanite da slušate svoj um i njegove komentare.

Zamislite da vidite osobu prvi put i ne znate šta će reći. Svu pažnju usmerite na njegove reči i razumevanje značenja. Ovo će vam dati fleksibilnost.

Suvo drvo slomi jak nalet vetra. Fleksibilno drvo će preživeti i najgori uragan. Učite od prirode. Ne opirite se. Kada se borite da dokažete kako ste u pravu, postajete napeti i beživotni. Shvatite da su i druge tačke gledišta istinite kao i vaše. Pred vama će se otvoriti beskrajne mogućnosti.

Kada shvatite da često na neke stvari ne možete uticati i prepustite životu da se brine o vama, onda će vam najbolje doći. Verujte životu svake sekunde. Vaše znanje je ništa u poređenju sa bezgraničnom mudrošću prirode. Šta ako ne možete da postignete svoj cilj? Da li treba da ne uspete? Odbacite svoje strategije. Život vam nudi drugačiji put i najbolji način za vas.

Budi jak i uspešan, kao gipko drvo čije korenje seže duboko u zemlju i čije se deblo savija bez lomova. Ne odolevajte životnim olujama. Budite spremni i voljni da se prilagodite svemu što vam život pruža.

Jako korenje je znak sigurnosti. Sve što se dešava je za vaše dobro. Što više osećate ovo, moćniji su vaši koreni. I tada se nećete plašiti nikakvog uragana. U svakom trenutku možete da vidite dar, blagoslov i sreću.

Ukoliko želite da privučete sreću i blagostanje, poslušajtej jednu staru tajnu: Ne budite preopterećni ciljevima, planovima, strategijama, već doipustite da vaš život postane avantura. Kada ste aktivirani na putu ostvarenja, ali i dopuštate da stvari idu svojim tokom - same želje i ciljevi će se lako će se ostvariti. Osetićete izuzetnu jasnoću i lakoću. Sve što ste sanjali ući će u vaš život!

Izvor: Sensa