"Ono što me najviše iznenađuje je ljudska priroda. Ljudi žrtvuju svoje zdravlje da bi zaradili novac. Potom žrtvuju novac kako bi obnovili svoje zdravlje, a onda se toliko brinu za budućnost da ne uživaju u sadašnjosti. Kao rezultat, oni ne živi u sadašnjosti ili budućnosti, žive kao da nikad neće umreti, a onda umiru kao da nikad nisu ni živeli." - DalajLama

Dalaj Lama u mnogim svojim izlaganjima ističe da život može biti jednostavno putovanje, ali da često, u trci za ambicijama i vremenom, zaboravljamo na neke izuzetno važne stvari koje nam mogu doneti sreću. Da li se često osećate umorno, iscepljeno, gubite motivaciju ili energiju - ovo su znaci da ste zaboravili kako da živite svoju misiju, probudite unutrašnji osećaj sreće i mira.

Kada se osećate bezvoljno i demotivisano, poslušajte sledećih 5 saveta Dalaj Lame. Njegova praila za srećan život su vrlo jednostavna, a mogu vam doneti mir, poboljšati svest i probuditi radost u trenutku.

Dalaj Lama nudi odlično rešenje u vidu 5 pravila života. Jednostavno, ali sa zagarantovanim rezultatom.

1. Uvek ispunjavajte svoja obećanja - Nikada ne obećavajte ono što ne možete da ispunite. Težnja da budete pouzdani, dobri i ljubazni može na kraju da vam uništi život. Ako nešto obećate, to i ispunite. To se posebno odnosi na obećanja koja ste dali sami sebi.

2. Izbegavajte toksične ljude - Okružite se pozitivnim i iskrenim ljudima, a potpuno prekinite kontakt sa "energetskim vampirima". Ako ne možete iz nekog razloga da izđate iz ovog odnosa, smanjite komunikaciju na najmanji mogući nivo.

3. Uvek održavajte red - Ako želite da imate bistar i brz um, onda mora biti organizovano i mesto gde provodite većinu vremena, odnosno vaš dom. Pokušajte da svedete na minimum količinu stvari u domu i izbacite sve što je nepotrebno. Na ovaj način pozitivna energija teče kroz dom, a to povoljno utiče i na vas.

4. Neka vaš život teče - Ne borite se sa životom i prihvatite ga onakvim kakav jeste u ovom trenutku. Nikada ne zaboravite da ste vi jedina osoba koja može uticati na tok događaja. Kontrola je u vašim rukama, potredute se da promenite stvari koje možete, a one na koje ne možete da utičete prepustite sudbini. Neka vaš život slobodno teče.

5. Naučite da oprostite - Ako ste na nekoga ljuti, besni ili ste povređeni, to samo u vama budi dodatni stres i nezadovoljstvo. Učinite sebi uslugu i oprostite, to može biti teško, ali će istovremeno zaista biti lekovito. Kada oprostite ljudima koji su vas povredili i vi zatražite oproštaj, osetićete ogromno olakšanje.

Izvor: Sensa