Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

4 PRAVILA DALAJ LAME - AKO IH POŠTUJETE, PRIVLAČITE MIR, LJUBAV I SREĆU: Promenite život na bolje odmah!

4 pravila Dalaj Lame za srećan život - mir, ljubav i optimizam su ono što vam treba!

 4 pravila Dalaj Lame za srećan život 503428498 387861454 Izvor: Shutterstock

Poruke ljubavi i mira koje šalje DalajLama mogu poslužiti kao inspiracija za promene u životu, a jedna od najtežih stvari koje je teško ostvariti u životu je osećaj sreće. Kako pronađi radost - možda će vam sledeća 4 pravila iz života Dalaj Lame pomoći:

Pročitajte još

1. "Sreća nije nešto što dolazi spolja, već je rezultat naših sopstvenih akcija."

Da biste bili srećni, morate delovati. Sreća neće doći ako je osoba pasivna i ne učini ništa da bi postala srećna. Prema Dalaj Lami, ako je osoba verna sebi, postupa pošteno i pošteno se odnosi prema drugima, onda stvara povoljno okruženje za sebe i druge. Tako je malim koracima i radnjama moguće učiniti mnogo srećnim, a ne samo sebe.

2. "Pravi heroj je onaj koji kontroliše bes i mržnju"

Dalaj Lama veruje da negativnost vodi u izolaciju, usamljenost i strah. Mržnja, pohlepa i bes su one emocije koje pretežno doživljava osoba koja ima negativan stav prema svetu i životu. Kontrola ovih osećanja znači oslobađanje od njih i postizanje sreće. Ipak, nije se lako osloboditi toksičnih osećaja. Kada negativne emocije počnu da prevladavaju, trebali biste se zaustaviti na trenutak, usredsrediti se na dah i sadašnji trenutak i distancirati od svojih loših misli kako biste prestali "hraniti" negativno.

Saznajte i...

3. "Glavni cilj u ovom životu je pomoći drugima."

Kada pomažete drugima, smatrajte da činite prave korake za ostavrenje svoje životne misije. Kada usrećite nekog drugog, privlačite sreću i ka sebi. U tim trenucima vaše telo, um i srce osvaja pozitivna energije.

4. "Odaberite optimizam! Tako je bolje!"

Svaka životna situacija može se posmatrati iz različitih uglova. Svaka osoba samostalno bira kako će reagovati na ono što se dešava. Sve će biti mnogo lakše i jednostavnije ako odluku donesete sa puno optimizma. Pesimizam donosi strah, neizvesnost i nesigurnost, a kada život pogledate kroz dvogled pozitivnosti, uvidećete da postoji rešenje za svaki problem.

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj