Svi sanjamo o željama, maštamo, težimo da ih ostvarimo, ali stručnjaci za zakon privlačenja smatraju da je bez jedne stvari sve uzalud - to je zahvalnost. Univerzum janso poručuje, kako biste dobili više, morate se zahvaliti za ono što imate sada. Budite zahvalni na svemu što je već dato i daće vam se. Ako mislite da nemate na ččemud a budete zahvalni, to je velika i toksična zabluda.

Zahvalite se na Suncu, na prirodi u kojoj uživajte, na domu u kojem živite, prijateljima, porodici, partneru, na ljudima koji vas podržavaju, na poslu, na čistom srcu, na zvuku ptica koji vas umiruje... Zahvalite se na svakoj lepoj uspomeni koju imate, na lekcijama koje su učinile da budete još bolji, na znanju koje ste stekli i koje širite. Svakog jutra i svake večeri recite "Zahvalna sam na..." i počnite da nabrajete stvari, ljude i okolnosti.

Kada vežbamo zahvalnost, snovi se brže ostvaruju, događaju se čuda koja priželjkujemo. Nemojte samo žaliti za stvarima koje nemate i govoriti šta vam nedostaje, već počnite da se fokusirate na ono što imate, negujte zahvalnost i očekujte sjajne stvari.

Ako sve ovo učinite, osetićete da se napetost smanjuje, život postaje lakši i radosniji, a želje se lakše i brže ispunjavaju. Kroz zahvalnost ne privlačite samo ostvarenje želja, već se osećate bolje, pojačavate optimizam i samopouzdanje, posmatrate svet sa pozitivnije strane.

"Nećete biti srećni sa većim stvarima (ili više stvari) dok ne postanete srećni sa onim što već imate" – Viki King

Izvor: Sensa