Kako razviti unutrašnjiimunitet? Emocije su snažne ekspresije koje utiču i na fizičko i mentalno zdravlje. Potisnute negativne emocije mogu biti uzrok različitih oboljenja, a bolest se javlja kao znak da je potrebno nešto u svom životu da promenimo. Ako nakon oporavka izvučemo pouku i iscelimo svoje emocionalne obrasce, moguće je da stvorimo unutrašnjiimunitet.

Koje emocije dovode do oboljenja jetre?

Jetra je izuzetno složen organ i ima važne funkcije u organizmu, a najbitnija je filtriranje krvi. Jetra utiče na sastav krvi i njen kvalitet, kako na nutritivnom, tako i na imunološkom nivou (zaštita, zarastanje, skladištenje hranljivih materija...).

Pročitajte još:

Za koliko dana se regenerišu jetra, koža, srce: koje namirnice treba jesti za obnavljanje organa

5 namirnica koja uništavaju zdravlje jetre: izbacite ih iz ishrane što pre

Kako očistiti jetru od toksina: jedan prirodni napitak pomaže kod lečenja masne jetre

Oboljenja i tegobe povezane sa jetrom mogu biti znak da nam je u životu nešto teško da prevaziđemo, a glavna negativna emocija koja je povezana sa ovim organom jeste bes. Napetost i tegobe u jetri mogu nam skrenuti pažnju da su naše rekcije često povezane sa besom.

Svaki put kada se suočimo sa problemima, ako reagujemo kroz bes, postajemo napeti i iritantni, mobilišemo svu negativnu energiju u jetru i tako ometamo njeno normalno funkcionisanje. Takođe, kada potiskujemo bes, to može još negativnije da se odrazi na stanje jetre, povećavajući rizik od pojave ciroze ili cisti.

Tegobe u jetri mogu nam poručiti koliko nam je zapravo teško da prihvatimo vlastita osećanja ili osećanja drugih ljudi iz našeg okruženja. Bolesti jetre često su uzrokovani unutrašnjomgorčinom prema spoljnom svetu i osećajem krivice.

Zato je stalno osluškivanje svoje duše i osećanja važno kako bismo sačuvali zdravlje. Prvi korak jeste prihvatanje emocija, suočavanje sa njima, a zatim pokušaj da kroz razne tehnike i vežbe (meditacija, joga, psihoterapija...) otpustimo toksične emocije i naučimo kako da ih kanališemo na dobar način.

Izvor: Lovesensa