Džozef Marfi, irsko-američki pisac bavio se duhovnošću i tumačenjem čovekove podsvesti. Proveo je veći deo života sa indijskim mudracima i napisao brojne knjige koje se baziraju na hinduističkoj filozofiji života. Prema njegovim rečima, ako tačno znate šta želite, to se može i ostvariti, ali je potrebno da uradite 3 stvari kako bi se san pretvorio u stvarnost:

1. Prvi korak u prenošenju vaše želje (ideje ili slike), koja se već jasno formirala u vašoj glavi, u duboki um je opuštanje, fiksacija pažnje, stanje smirenosti i nepokretnosti. Ova opuštena, spokojna pozicija uma sprečava ulazak stranaca, praznih ili lažnih ideja koje mogu ometati mentalnu apsorpciju vaše glavne ideje.

2. Drugi korak je da počnete da slikate u svojoj mašti pravu sliku onoga što želite - vizualizacija. Budite jasni o tome šta želite. Podsvest će sprovesti ovu ideju jer imate određen, detaljan koncept onoga što želite da posedujete. Zamislite jasno da vam se želja ostvarila. Zamislite sliku u svojoj glavi, osvestite osećanja koja se javljaju. Što je vaša pažnja fokusiranija i dublja i što ovaj proces duže traje, lakše ćete ga sprovesti u delo.

3. Verujte u ono što dobijate i šta dajete. Verovati znači prihvatiti nešto kao istinito ili živeti u skladu sa onim u šta verujete. A ako stalno održavate ovo raspoloženje i molite se, doživećete radost dobijenog odgovora na vašu molitvu i čuda će početi da se dešavaju u vašem životu.

Izvor: Sensa