Svaka reč koju izgovorimo ima moćno značenje, emituje snažnu energiju i može uticati na naš, ali i na tuđi život. Postoje rečenice koje često koristimo, a sabotiraju našu sreću, uspeh i napredak.

Evo koje rečenice treba da izbacimo iz komunikacije - ove fraze odbijaju sreću od vas:

1. "Nisam dovoljno lepa." - Većina ljudi u svom odrazu vidi nedostatke,a zamislite koliko bi se vaše samopouzdanje poboljšalo kada biste stali ispred ogledala i fokusirali se na svoje vrline. Što više dobrih stvari vidite, bolje ćete se osećati u svojoj koži.

2. "Ja sam glup/a" - Naše mentalne sposobnosti su često mnogo bolje nego što smo mislili. Kada napravite grešku, ne govorite sebi da ste glupu, već da ćete naučiti iz nje.

3. "Nikada neću biti srećan." - U ovoj rečenici postoji velika negativnost, ona vam oduzima samopouzdanje, postavlja prepreke za budućnost i spečava vas da uživate u životu. Sreća je u mnogim stvarima oko vas, na kojima zaista vredi da budete zahvalni. Fokusirate se na negativno, i zbog toga ih ne primećujete.

4. "Neću moći." - Ova fraza vas odmah postavlja za neuspeh. Mnogo je efikasnije, naprotiv, misliti da možete sve, ali i osvestiti da ne mora sve da uspe iz prvog puta. A ako mislite da nećete uspeti, onda zaista i nećete. Stoga, ako verujete u sebe, onda su šanse za uspeh mnogo veće.

5. "Nikada sebi neću oprostiti." - Ovo je jedna od najtoksičnijih fraza koja za vas predstavlja veliki teret. Dakle, lišavate sebe prava na srećan život i stalno sebi zamerate za neuspehe. Na ovaj način sabotirate sebe da budete srećni, slobodni i uspešni.

Izvor: Sensa