Najpoznatija plus-size manekenka Ešli Grejem svakodnevno na društenim mrežama i javnim nastupima promoviše "body positivity", odnosno pozitivan pogled na svoje i tuđe telo, bez obzira kakvih dimenzija ono bilo. Redovno objavljuje svoje "nedostatke" i pokazuje kako oni mogu postati prednosti, ukazuje na to da smo lepi takvi kakvi jesmo. Jedna od njenih viralnih objava jeste ona na kojoj pokazuje strije, dok njen suprug kaže kako ga podsećaju na "drvo života".

Kako bi razvijala pozitivan duh, samopouzdanje i dobru energiju, manekenka često ističe da koristi razne tehnike i alate. Pravila je mapu želja za koju tvrdi da joj je promenila život, još u ranoj mladosti usvojila afirmaciju koja je podstakla da napreduje, a istakla je u jednom intervjuu - "Odgajan sam sa razumevanjem da tvoje reči imaju moć i da će izabrati tvoju sudbinu. I znala sam da moram da imam afirmacije za sebe."

Afirmacije Ešli Grejm su izuzetno jednostavne, sastoje se od par reči, ali kako je objasnila, na nju su izuzetno blagotvorno uticale. Sa 17 ili 18 godina morala je sebi da kaže "Ja sam smela!" - jer je bila nova u industriji modela i upravo se preselila u Njujork. U odrastanju joj je dijagnostikovan ADD i disleksija, tako da je ljudima koji su joj govorili da će je njeno zdravstveno stanje ometati da ostvari snove, govorila - "Ja sam briljantna!"

"Ja sam u industriji koja mi je rekla da sam sve od dobrog, lošeg, ružnog, lepog, visokog, niskog, debelog, mršavog. Morala sam da znam šta je lepo bio po mojim, a ne svetskim standardima." Zbog toga je Ešli redovno u sebi ponavljala - "Ja sam lepa!" Ova jednostavna, a tako magična fraza može snažno da utiče na samopouzdanje.

Afirmacija "Ja sam dostojna svega" je još jedan podsetnik da zaslužujete sve dobre stvari koje ovaj život može da vam ponudi. Poslednja, ali ne najmanja važna afirmacija Ešli Grejem jeste "Volim te". Ovo je jedna od najtežih afirmacija, jer se ljubav prema sebi vežba, na njoj se radi, učite da praštate sebi, da volite sebe, da shvatite da ste sebi najbolji prijatelj.

Dakle, Ešli Grejam ima 5 najmoćnijih i najjednostavnijih afirmacija:

1. Ja sam smela!
2. Ja sam briljantna!
3. Ja sam lepa!
4. Ja sam dostojna svega!
5. Volim te!

Tokom izgovaranja afirmacija važno je da verujete u ono što govorite, da sebe uveravate u to, da se vaše telo i mozak ponašaju da seje to istina. Pošto nismo u svakom trenutku toliko snažni i samouvereni, Ešli ima praksu da snimi svoje afirmacije i kasnije ih sluša kada joj je to potrebno. Plus-size manekanka je istakla da je briga o sebi jako važna, kako na fizičkom, jednako i na mentalnom, emotivnom i duhovnom nivou.

Izvor: Sensa