"Sreća je jedino što možeš dati drugome, a da ne uzmeš ništa od sebe."

Celog života tragamo za srećom, a sreća je za svakog nešto posebno. Za nekoga je to porodično blagostanje, za druge materijalni uspeh, za treće ljubav... Ali svima je zajedničko da želimo da osetimo sreću i radost, kao i da je važno da neke stvari promenimo u sebi i u svom životu da bismo pokucali na ta vrata sreće.

Ipak, važno je da sreću ne povezujemo samo sa velikim stvarima, već da nađemo radost i u naizgled najnevažnijim stvarima, u sitnicama koje znače život. Zato je važno ne zaboraviti na dobra dela koja čiste duđšu i pomoći onima kojima je potrebno - tu je tajna sreće. Ispunite život smislom, pronađite svoj cilj kojem ćete se posvetiti i kojem težite na sve razumne načine. Uživajte u svakom danu, cenite ga, jer takvog neće biti. Ne zaboravite da zahvalite za sve dobro, a loše pustite brzo da ode, nemojte se zakačiti za to. "Ne treba vikati svima da si srećan, treba reći malo hvala onome ko vam daje ovu sreću."

Čuveni brazilski pisac PauloKoeljo u jednom od svojih dela pod naslovom "Na obali reke Pjedre sedela sam i plakala", napisao je sledeću tajnu sreće:

"Treba da slušate glas deteta koje ste nekada bili i koji još uvek postoji negde u vama"

I ova izreka poznatog pisca nas podseća da je ponekad zaista važno da se osećamo kao dete, spontano, bezbrižno i srećno - dete koje u svakom trenutku života pronalazi razlog za radost. Podsetimo se da u životu ne treba previše da komplikujemo, već da je važno da težimo toj razigranosti i sreći koju smo imali kao dete, koje je svakodnevica kasnije oduzela od nas.

Izvor: Sensa