Osećam se nesigurno. Stojim pred ogledalom, dugo gledam svoje nedostatke dok mi ne preplave sve misli. Štaviše, sećam se svih situacija kada nisam uspela. Ti nezaboravni, bolni trenuci zbog kojih pocrvenim od srama. Na kraju krajeva, učinio sam pogrešnu stvar, verujući da je izražavanje mojih emocija znak slabosti. Ne razumem dobro svoje talente. Nisam u stanju da u potpunosti razumem za šta sam sposobna, koji su moji talenti ili šta zaslužujem.

Od danas biram slobodu i odustajem od svoje nesigurnosti!

Moje slabo samopoštovanje negativno se odražava na moje raspoloženje, mentalno zdravlje i energiju. Ne dopuštam da osećaj nesigurnosti dobije moć i da me porobi. Možda mi trendovi, popularne objave na društvenim mrežama, vesti, okruženje stalno poručuju da nisam dovoljno dobra. Da nemam nikakva dostignuća u odnosu na napredak drugih ljudi. Koliko god se trudila, ništa se ne dešava. A zapravo je sve suprotno, ja radim i trudim se, razvijam se i neću dozvoliti da mi ovakve misli skrate krila. Začarani krug razmišljanja me je potpuno iscrpeo. Vreme je da se oslobodim - od negativnosti, neizvesnosti, oklevanja i sumnje.

Iskorenjujem svoju nesigurnost da bih mogla da vidim svet kao iskren odraz mojih sposobnosti. Polako vraćam samopoštovanje. Jer sada ću svoje uspehe i dostignuća uzimati pod sopstvenim uslovima. Pažljivo rastavljam sve te neprobojne zidove oko sebe koji mi ograničavaju um. I stalno otkrivam lepotu slobode dok učim da širim horizonte. Spremna sam da uhvatim i iskoristim prilike.

Možda se osećate kao da ste zarobljeni u lažima i sumnjama. Možete puštate u sebe osećaj nesigurnosti. I to će vas obezličiti i sakriti vaše prave sposobnosti od vaših očiju. Ali kada prestanete da živite sa sumnjom u sebe, osećaćete se slobodno. Došlo je vreme da izaberete upravo slobodu da biste konačno postali svoji.

Hajde da danas kada sebe pogledamo u ogledalo, vidimo sve te divne i neverovatne stvari koje smo postigli. Obratite pažnju na sve lepote, na dobra dela, uspehe, trud, posvećenost. Videćete da vi zaista imate izbor da stvorite život kakav želite!

Izvor: Sensa