Da li ste nekada pisali dnevnik? Mnoga istraživanja pokazuju da kada svoje misli ili emocije prebacimo na papir da se osećamo rasterećenije, slobodnije, lakše se oslobađamo neprijatnih emocija. Praktikovanje zapisivanja planova takođe iam efekta jer vas podseća na ono što treba i želite da uradite. Ali, kada je reč o viizualizaciji, zapisivanje želja na list papira može viti sjajan vid motivacije i pokretač da usmerite svoju energiju na ostvarenje snova.

Evo kako to u jutarnjem ritualu praktikuje motivaciona govornica i autorka knjiga za lični razvoj Mel Robins:

"Usvojite jednostavnu naviku. Svakog jutra radim jednostavnu stvar. Napišem na list papira 5 stvari koje želim. Kada započnem svoj dan, nakon što ustanem posle alarma, raspremim krevet, operem zube, obučem svoju odeću, ja postavim nameru - kažem sebi 5 stvari koje želim u ogledalu. Nakon toga odlazim u kuhinju, otvaram svoj dnevnik i čitam svoje želje iz prethodnog dana, svoje planove i ambicije, korake vizualizacije. Jedino pravilo je da sanjate bez ograničenja, pustite da se vaš duh oslobodi. Napišite 5 stvari koje želite svakog jutra. Ovo je važno zato što kada prebacite ono što želite iz vaše glave na list papira, povećavaju se šanse za 42% da ćete lakše ispuniti ove želje."

Zapisivanje vaših ciljevapoboljšava vaš fokus i pruža trenutnu motivaciju i entuzijazam. Pisani ciljevi vas primoravaju da odaberete konkretne, merljive ciljeve koji su vam važni dugoročno i kratkoročno. Kada pročitate ciljeve ili želje koje ste zapisali, lakše postavljate prioritete, planirate svoje aktivnosti i naredne korake. Tu je sva magija!

Razmislite, kojih 5 želja biste vi danas napisali?

Izvor: Sensa