Svedoci smo da nam se često dogode dani koji su puni izazova i haosa, pojave se problemi odjednom, odlože se planovi, nismo sigurni šta treba da preduzmemo. Da bismo prošli oluju i sve te crne oblake, važno je da ostanemo smireni, prizemni i da sačuvamo pozitivanduh. Istina je da je ovo lako reći,a teže promentii u praksi. Zato vam doosimo jednostavnu vežbu koja vam može pomoći da se oslobodite problema i briga.

Saznajte kojih 10 stvari treba da kažete sebi u teškim trenucima da biste smirili svoj um:

1. Borim se svakog trenutka ne zato što mrzim ono što je ispred mene, već zato što volim ono što je iza mene – ljude i pravu ljubav koju želim da zaštitim.

2. Šta god da se desi, biram da idem dalje. Da razumem da je to moj put. Svesna sam da je ovo težak trenutak, a ne težak život. Zbog toga ne odustajem.

3. Prestajem da žurim i prepuštam se toku života - ja dišem, ja sam slobodna. Ja sam tamo gde treba da budem. Svaki korak koji napravim, svako iskustvo koje proživim... sve je potrebno da rastem i učim.

4. Ponekad se toliko zaokupim pokušajem da postignem nešto veliko da zaboravim da primetim sve male stvari koje donose magiju u moj život. Blagosloven sam. Srećan sam.

5. Moj izbor je da budem optimista. Moj izbor je da kroz život idem sa osmehom na licu. Moj izbor je da se nadam boljoj budućnosti. Moj izbor je da želim sreću u svom životu. Moj izbor je da živim onako kako želim da živim.

6. Što sam tiši, to sam jači. Unutrašnji mir mi pomaže da ostvarim istinski i značajan napredak spolja.

7. Umesto da se ljutim, biram da naučim lekciju. Umesto da budem zavidan, biram da osećam divljenje. Umesto da brinem, biram da preduzmem akciju. Umesto da dozvolim srcu da sumnja, biram da verujem da će sve biti bolje.

8. Ne poredim svoj napredak sa napredovanjem drugih ljudi. Svima nam je potrebno vreme da hodamo svojim putem. Fokusiram se na korak koji trenutno preduzimam.

9. Učim lepotu truda, strpljenja i istrajnosti. Učim da ne prevazilazims voje blokade. Biram da budem jaka i prisutan. Ja biram da živim ovde, danas i sada.

10. Život mi ne daje uvek okolnosti i ljude koje želim, ali mi daje okolnosti i ljude koji su mi potrebni... da učim, da rastem, da volim, da zaista živim.

Izvor: sensa