Upoznavanje partnera sa prijateljima je važan korak za svaku vezu. I bez obzira da li se zbliže ili ne, prirodno je da želite da se svi ljudi koje volite slažu. Ali ako ste imali problema da integrišete svog partnera u grupu prijatelja, možda postoji razlog za to — a može biti da ga vaši prijatelji jednostavno ne podnose. Ako ste zabrinuti da je to slučaj, razgovarali smo sa stručnjacima da bismo dobili uvid u ponašanje na koje treba da pazite.

8 znakova da vaši prijatelji ne vole vašeg partnera

1. Počinju da izbegavaju društvena okupljanja na kojima će biti prisutan vaš partner
Kada počnete da izlazite sa nekim, verovatno ćete početi da ga vodite sa sobom na određena mesta. Ali važno je gledati kako vaši prijatelji reaguju na ovu novu dinamiku, objašnjava psiholog Sanam Hafiz.
"Ako vaši prijatelji stalno pronalaze izgovore da preskaču društvene događaje ili okupljanja na kojima će vaš partner biti prisutan, to bi mogao da bude znak njihove nelagodnosti", upozorava Hafiz.

2. Ne uključuju vašeg partnera u svoje planove
S druge strane, ako su vaši prijatelji ti koji organizuju okupljanja ili šalju pozivnice na događaje, obratite pažnju da li je vaš partner često izostavljen. Na primer, vase drugarice sve češće organizuju samo “veče za devojke” koja po prirodi isključuju vašeg partnera.

3. Slaba ili nikakva komunikacija
Takođe bi trebalo da obratite pažnju na to kako vaši prijatelji i vaš partner komuniciraju kada su na istom mestu, savetuje Hafiz. Ako stvari nikada ne idu dalje od jednostavnog "zdravo", to bi mogao da bude loš znak - posebno ako ste već duže vreme zajedno.
„Ako vaši prijatelji ne mogu da podnesu vašeg partnera, možda će svesti na minimum interakciju sa vašim partnerom — kao što je samo razmena ljubaznih pozdrava“, primećuje Hafiz. „Možda izbegavaju da se upuštaju u dublje razgovore ili da provode vreme jedan na jedan sa vašim partnerom.

4. Njihov humor se menja
Ako su vaši prijatelji nekada sa lakoćom razmenjivali šale sa vama, ali su primetno manje razigrani u prisustvu vašeg partnera, to bi mogao biti znak nelagodnosti.

5. Rugaju se vašem partneru
Ali to nije jedini način na koji se njihov humor može promeniti. U stvari, možda ćete primetiti da su njihove šale sada usmerene na vašeg partnera, kaže Kelman.
„Oni će se ismevati određenim stvarima ali brzo će to propratiti nečim poput 'Samo se šalimo'", kaže ona.” Ne šale se.

6. Nedostatak entuzijazma
Kada ste vi srećni, vaši prijatelji su obično srećni zbog vas - i trebalo bi da to lako vidite. Ali ako vaš prijatelji preziru vašeg partnera, verovatno ćete umesto toga primetiti jasan nedostatak entuzijazma, kaže Hafiz.
„Možda će pokazati malo uzbuđenja ili entuzijazma kada se ime vašeg partnera pojavi u razgovoru“, objašnjava ona.

7. Počinju da kriju lične informacije
Ako vaši prijatelji ne podnose vašeg partnera, možda će i vas početi da tretiraju drugačije. Obratite pažnju da vidite da li su počeli da kriju lične informacije, predlaže Hafiz.
„Prijatelji koji su oprezni prema vašem partneru mogu biti oprezni kada dele lične podatke ili priče sa vama, posebno ako se plaše da će to biti preneto vašem partneru i izazvati napetost“, primećuje ona.

8. Rade stvari koje potkopavaju vašu vezu
Prijatelji koji ne vole vašeg partnera možda nemaju poštovanja prema vašoj vezi — a u ekstremnijim slučajevima će učiniti stvari da je „potkopaju ili sabotiraju“, upozorava Kelman.
„Na primer, često vam mogu predložiti da upoznate nekog drugog ili pokušavaju da vas pomire sa bivšima“, kaže ona.

(Sensa)

BONUS VIDEO: