Najnapredniji superkompjuter na svetu ne može da dotakne ni delić procesorskog kapaciteta mozga. Ali, ponekad se u umu pojavljuju i negativne mislizbog kojih činimo neobjašnjive stvari i donosimo odluke za koje znamo da nas neće odvesti nikuda.
One su neprijatno, čak i uznemirujuće iskustvo, ali samo ako im dozvolite da žive u vašem umu.

Odustanite od ovih toksičnih uverenja ako želite da budete srećniji!
Kada se ove misli i uverenja neprestano ponavljaju, skloni ste da im verujete. A ako se ukorene, postaju toksična uverenja koja vam više ne dozvoljavaju da se razvijate. Identifikujte svoje i naučite da ih zamenite mislima ljubavi i uvažavanja.

1. "Nisam dovoljno dobra"
Dovoljno dobro za šta, tačno? Za unapređenje? Za muža? Za uspeh?
To što nemate nešto ne znači da niste dovoljno dobri za to nešto. Zapitajte se koje su to bile situacije u kojima se niste osećali dovoljno dobro i promenite scenario u svom umu. Mislite da ste ovde na Zemlji da biste živeli lep život i to znači da ste dovoljno dobri za to.

2. "Moj život je suviše težak"
Život vam može ponuditi mnoge izazove, ali i mnogo mogućnosti. Pretvorite svaku težinu u prag koji morate preći ka svojoj sreći i videćete kako stvari postaju lakše.

3. "Ne mogu da verujem nikome"
Ovo toksično uverenje je skoro uvek rezultat toga što vas je duboko povredio neko kome ste verovali. Zapamtite da nisu svi ljudi isti, a neki su čak i veoma dobri i zaslužuju vaše poverenje.

4. "Prekasno je da pratim svoje snove"
Doroti Devenhil Hirš, 89 godina: najstarija osoba koja je putovala na Severni pol.
Gledis Baril, 92 godine: najstarija osoba koja je završila ceo maraton.
Džejms C. Voren, sa 87 godina: najstarija osoba koja je dobila pilotsku dozvolu.
Nikad nije kasno!

5. "Ne mogu da se osećam ispunjeno dok ne postignem/uradim..."
Ovo je jedno od onih ograničavajućih verovanja prerušenih u kvalitet. Nema ništa loše u tome što ste ambiciozni. Ipak razmislite da li na svom putu ka uspehu uživate i u lepim stvarima koje vam život nudi? Ne zaboravite da je život putovanje.

U kojim toksičnim uverenjima ste se našli? Otkrijte koje su to stvari koje vas drže na mestu i šta se krije iza njih, a zatim napravite promenu koja će vas učiniti srećnijim.

(Sensa)

BONUS VIDEO: