Negativne misli ponekad mogu biti glavne prepreke na putu ka ličnom razvoju, profesionalnom uspehu, ostvarivanje planova na ličnom polju. Poput otrovnih strelica u umu, negativne misli nas sprečavaju da pokažemo autentičnoja i iskoristimo svoje potencijale.

Postoje razne negativne misli sa kojima se suočavamo, a sada vam donosimo 4 uobičajene koje mnoge sabotiraju. Evo kako na njih možete da osdgovorite i promenite ih:

1. "Trebala sam da počnem ranije, sada je kasno."

Prošlost se ne može promeniti. Ne postoji bolje vreme da nešto započnete nego što je sada, baš ovaj trenutak. Ne zaboravite, nikada nije kasno za novi cilj, san i akciju koja vam može promeniti život.

2. "Ovo je tako teško. Ja to ne mogu."

Istina je da uspeh dolazi sa puno truda, ali je jednako istinito da vi taj trud možete da uložite. Ne odustajte kada se pojavi prva prepreka.

3. "Ja moram da počinjem ispočetka, a neki su rođeni bogati i pod srećnom zvezdom."

Svako ima posebno putovanje koje je ispunjeno lepim trenucima i problemima. Poređenje sa drugima je samo gubljenje vremena. Poredite se sa sobom - budite bolji od sebe juče, trudite se sada i bićete još bolji sutra.

4. "Kakva je svrha truda kada mi ništa nije zagarantovano."

Pokušajte da posmatrate svaki dan kao priliku da promenite stvari i napravite nešto veliko. Svaki dan je šansa da napredujete i postanete bolja verzija sebe. U svakom živite punog daha, sa puno radosti i otvorenosti za nove solucije - kao da je poslednji.