Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA PROMENITE CEO ŽIVOT ZA SAMO GODINU DANA: 7 koraka pomažu da dobijete stvarnost kakvu ste oduvek želeli

Kako da promenite život za godinu dana - saveti motivacionog govornika za transformaciju života u ono što zaista želite!

 Kako da promenite život za godinu dana. Izvor: Shutterstock

Ukoliko osećate da vam je u životu potrebna promena, želite da napredujete i da se razvijate, možda će vam pomoći sledeći koraci za transformaciju u roku od godinu dana - preporuka motivacionog govornika Derika Čeva.

1. Organizujte svoj život - Počnite tako što ćete odrediti u kojim od sledećih 8 pšpoljja života najviše stagnirate:

  • zdravlje
  • novac
  • lični razvoj
  • karijera
  • veze
  • slobodno vreme
  • kuća

Zatim odgovorite na pitanje - Koja promena u ovim poljima ili jednom od njih bi mogla da ima veliki uticaj na vaš život?

2. Mindset - postavite svoje misli tako da rade za vas - Misli su izuzetno važne u žicvotu. Ono što mislite i verujete utiče na to kako i gde delujete. Pokušajte da promenite svoju perspektivu, čak i kada se negativne stvari događaju. Umesto da se u nekim situacijama života osećate kao žrtva, zapitajte sebe šta možete da kontrolišete i da menjate.

3, Kreirajte viziju - Ako imamo viziju, to znači da imamo jasan osećaj svrhe. To znači da imamo širu sliku o svom poslu ili svom životu od jednostavnog sedenja i postizanja kratkoročnih ciljeva. Ne opterećujte se sitnim preprekama, već imajte jasnu viziju i strast prema svojim snovima. Sa takvom energijom možete postići sjajne rezultate.

4. Radite na sebi svakog dana - Kada imate jasnu viziju, magla u umu se razilazi, niste zbunjeni i vidite put života drugačije. Ali niko ne može da promeni vaš život osim vas samih. Zato ne očekujte od drugih ono što treba sami za sebe da uradite. Ako zalivate biljke svakog dana pomalo, vaša bašta će biti puna cvetova. Zato malo po malo radite na sebi i videćete rezultate.

5. Kreirajte svoje okruženje tako da vas podstiče na uspeh - Ako želite da promenite svoj život, vi niste jedina stvar koja treba da se promeni. Vaše okruženje takođe treba da se promeni. Na primer, ako ste stalno okruženi negativnim ljudima i prijateljima koji vas sabotiraju i demotivišu, vaše šanse za uspeh se smanjuju. Sa druge strane, ako provodite vreme sa ljudima koji vas podržavaju, motivišu vas, raduju se vašem uspehu, imaćete veće šanse da napredujete.

6.Naučite nove veštine i unapredite one koje već imate - Ništa ne može brže da promeni vaš život od učenja novih stvari. Gradite svoje veštine, učite nove stvari, čitajte knjige, gledajte poučne emisije, slušajte podkaste iz kojih možete nešto da naučite - stalno se razvijajte.

7. Uživajte u procesu - Cela svrha ovih koraka jeste promena. To znači da će se vaše misli i ponašanja promeniti u roku od godinu dana. Nemojte da se opteretite procesom promene, odbacite strahove i sve što vas ograničava, a transformaciju shvatite kao igru i kao izazov. Uživajte u ovom procesu, ne zaboravite da se zabavljate.

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj