Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROMENITE SVOJ ŽIVOT VEĆ DANAS: 10 načina razmišljanja koji će vam pomoći da živite lepše i srećnije

Kako se izboriti sa svojim nesigurnostima i prihvatiti sebe sa svim vrlinama i manama? Izgovarajte ove afirmacije koje će vas sigurno promeniti nabolje i doneti srećan život

 Kako promeniti život nabolje i biti srećan Izvor: Shutterstock

Iako mislimo da malo toga zavisi od nas, zapravo je totalno suprotno! Mnogo toga možemo učiniti, počevši od načina na koji razmišljamo kad se susretnemo s teškoćama do ponašanja kojim ćemo na te okolnosti reagovati. Afimacije nam pomažu da programiramo svoj mozak, telo i duh za promene, sreću, zadovoljstvo, uspeh. Uz pomoć njih izražavamo svoje misli i želje i to ponavljamo nekoliko puta dnevno, dok iskreno verujemo u ono što izgovaramo. Evo koje moćne afirmacije treba izgovarati svakog dana:

Pročitajte još

1. Super sam

Verovati da ste veliki jedno je od najjačih uverenja. Iako možda ne mislite tako o sebi, ali stalno ponavljanje ove afirmacije nateraće vas da poverujete u to.

2. Danas sam puna energije i pozitivnog stava

Pozitivnost nastaje unutar nas samih, ne stvaraju je spoljni faktori i okolnosti. A naše raspoloženje se formira baš u trenutku kada se probudimo. Zato ponovite ovu afirmaciju odmah po buđenju. I zapamtite: niko i ništa vam ne može pokvariti raspoloženje dok to ne uradite sami.

3. Volim sebe takvu kakva jesam

Veruje se da je samoljublje najčistiji i najviši oblik ljubavi. Ako osoba ne voli sebe, onda to negativno utiče na sve oblasti njenog života. Ukoliko ne možete da prihvatite neke svoje nedostatke, onda ovu afirmaciju ponavljajte što je više moguće.

Saznajte i...

4. Imam zdravo telo, briljantan um, miran duh

Za balans u životu neophodan je balans ova tri elementa. Ali najbitnije je kako se vi osećate. Ako ste se uverili da ste zdravi telom, dušom, umom, onda će tako i biti. A ako verujete da ste podložni bolesti, onda će vas to sigurno pronaći.

5. Verujem da mogu sve

To je upravo ono u šta treba da verujete svim srcem. I nisu bitne godine da bi se nešto moglo ili da se ne bi moglo. Verujte da sve može!

6. Sve što se dešava u mom životu je samo nabolje

Opasnost nisu same okolnosti ili negativne stvari koje se dešavaju u našem životu, već naš odnos prema njima. Uvek imajte na umu da ono što danas izgleda grozno može biti uvod u nešto mnogo bolje. Ne možemo da gledamo u budućnost, ali možemo da kontrolišemo svoj odnos prema sadašnjosti.

7. Sama gradim svoj život

U stanju ste da dostignete sve, samo ako unapred planirate svoje akcije. Uspeh je planirani čin i retko slučajnost. Započnite dan pozitivno misleći da imate potpunu kontrolu nad svakim aspektom svog života i uskoro ćete videti da vam se dešavaju neverovatne stvari.

8. Opraštam onima koji su me povredili

Opraštanje ne znači da ste zaboravili šta su uradili, ali vam to više ne smeta. Vaša sposobnost da opraštate je ono što vam omogućava da idete napred umesto da se zadržavate u prošlosti.

9. Srećna sam što se suočavam sa izazovima, a moj potencijal da se nosim sa njima je neograničen

Nemate nikakva prava ograničenja, samo ona koja žive u vama. Kakav život želiš? Šta te sprečava? Koje ste prepreke izgradili pred sobom? Ova afirmacija će vam omogućiti da pomerite svoje granice.

10. Danas se odričem svojih starih navika i prihvatam nove

Svaka naša misao, svaki naš postupak određuje ko ćemo postati i kakav će nam biti život. A misli i postupci oblikuju naše navike. Mi smo ono što radimo i kako se ponašamo. Čim promenimo navike, to će za sobom povući promene u svim oblastima života.

Izabrano za vas...

 Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Робот јесам

А важи лиије ово и zа муншкарци?

Najnovije

Lični razvoj