Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vera u sebe – ključ uspeha

Vaša negativna uverenja posledica su straha od neuspeha, odbacivanja, pritiska, neprijatnosti, neodobravanja i greške. Vaša reakcija – nedostatak vere u sebe.

  Izvor: Shutterstock

„Ako mislite da nešto možete u pravu ste. Ako mislite da ne možete, opet ste u pravu”.

H. Ford

Uverenja, i pozitivna i negativna, vladaju i upravljaju vašim životima. Svako mišljenje koje imate o sebi, nekim ljudima, događajima ili određenim situacijama vaša su uverenja. Svako vaše uverenje ima određenu emociju koja stoji iza njega. Ukoliko je negativno, blokira vas i sprečava da pokušate nešto što je veće i izazovnije za vas. Na taj način nesvesno štitite sebe od neuspeha i neprijatnih emocija.

Kada biste vaša negativna uverenja pretvorili u pozitivna, vaš život bi bio mnogo kvalitetniji, uspešniji i srećniji. Kako je to moguće? Uz pomoć wingwave metode. Oslobodićete se negativnih uverenja i emocija koja stoje iza određenih stvari i u svakoj životnoj situaciji bićete sigurniji, mirniji i uspešniji.

Važnost vere u sebe

Samopouzdanje i vera u sebe ključni su za ostvarenje svakog životnog cilja. Ako ga nemate, možete ga steći, ali morate raditi na sebi. Kad sretnete osobu koja veruje u sebe, odmah je prepoznate. Ona zna šta želi i zna da može ostvariti sve što želi.

Osećaj straha koji se javlja u društvenim kontaktima i odlukama koje donosite rezultat je vašeg negativnog stava o sebi. Zbog narušenog samopouzdanja najčešće sabotirate dobre stvari u životu. Čak i kada vam se sreća smeši vi ne znate da je prihvatite. Nedostatak samopouzdanja uzrok je mnogih životnih problema.

Ljudi s malom verom u sebe ne prekidaju nezdrave odnose, nezadovoljni su na poslu, a ipak ga ne menjaju, imaju problema sa zdravljem i večne su žrtve. Verovatno ste i sami svesni mnogih posledica. No, ima i onih koji se u okruženju prikazuju zadovoljnima i samouverenima, pa čak i suviše samouverenima, ali kad ostanu sami, skidaju masku i tada su sasvim drugačiji.

Traumatični događaji

Kada u kontaktu sa nepoznatim ljudima ili situacijama osećate napetost i pritisak, reč je o vašoj percepciji da ste izloženi opasnosti od povređivanja, jer ste nešto slično već proživeli. Javlja vam se osećaj straha, stida, napetosti i nesigurnosti. Često je takvo stanje izazvano nekim ranije doživljenim traumatičnim događajem ili nerazgrađenim opterećujućim stanjima. Wingwave coach posebnom tehnikom oslobađa klijenta od loših emocija koje prate određenu situaciju.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj