Naša duša može pomoći da otkrijemo ono što će nas zaista usrećiti. Može nam pomoći da se osećamo nadahnuto i puno nade i da usmerimo život u pravcu našeg najvišeg dobra. Čak i ako vam je ideja fokusa na vlastitudušu nova, možda možete osetiti da nešto u vama nestrpljivo čeka da "oživi".

Ove afirmacije, za buđenje vaše duše, mogu vam pomoći da živite u stanju sreće i da lakše pratite viziju svoje budućnosti koja ima značenje i svrhu. Mogu vam pomoći u ovim izazovnim vremenima da se oslobodite negativnih misli i loših navika, da vibrirate visoko i da spoznate da ste vi kreator svoje sudbine.

1. Hodam u novom smeru, živim s visokim vibracijama i pomažem svetu.

2. Spreman sam slediti svoje snove i danas ću poduzeti sledeći korak.

3. Celo sam vreme pun pozitivne energije i uspostavljam pozitivne odnose.

4. Razbuđujem strast svoje duše kako bi živio svoj najveći potencijal.

5. Zamenjujem strah ljubavlju svakog trenutka.

6. Kad počnem verovati da mogu, onda mogu.

7. Svaki dan započinjem vizualizacijom puta koji mi omogućuje da pomognem svetu.

8. Otpuštam negativne misli i uverenja i stvaram pozitivne ishode u svom životu.

Kako primenjivati afirmacije da bi bile što delotvornije

Sjajan način koriščenja afirmacije je zapisati ih na papir dvadeset puta ujutru i dvadeset puta uveče. Ova navika će vam ulepšati dva ključna trenutka u danu – jutro i veče. Kad se tek put probudite i pre spavanja, naš mozak odašilje opuštene, alfa talase i tada su vrata vašeg podsvesnog uma otvorena i najprijemčivija za promene.

Ove afirmacije možete, takođe, ispisati na post-it papiriće pa ih zalepiti na mesta na kojima često boravite tokom dana, na primer, na ogledalo, iznad kuhinjskog sudopera ili pored računara. Možete čak u mobilnom postaviti podsetnik da vas nekoliko puta u danu upozori da pročitate svoje afirmacije.

Onu afirmaciju koja vam se posebno sviđa mentalno ponavljajte tokom dana kad god se setite, dok čekate u redu pred bankom, dok se penjete po stepenicama ili dok se vozite automobilom.

Izvor: Sensa.hr